Μοντέλο για το μέλλον το Invest in Peloponnese - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

Μοντέλο για το μέλλον το Invest in Peloponnese

Μοντέλο για το μέλλον το Invest in Peloponnese

Share This
Το εξαιρετικό επενδυτικό προφίλ της Πελοποννήσου και το πιλοτικό πρόγραμμα της Περιφερειακής αρχής Invest in Peloponnese για την προσέλκυση επενδύσεων εξετάστηκαν κατά τη συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη με υψηλόβαθμα στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης στην έδρα της Περιφέρειας, την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου παρουσίασε το πολυδύναμο επενδυτικό προφίλ της Πελοποννήσου στους τομείς του τουρισμού, της αγροτικής οικονομίας, της ακίνητης περιουσίας, της ενέργειας, των μεταφορών και των υπηρεσιών και ανέλυσε το πιλοτικό πρόγραμμα της περιφέρειας Invest in Peloponnese, το οποίο δίνει περιφερειακή διάσταση στη λειτουργία του Invest in Greece και αποτελεί προϊόν συνεργασίας του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη με τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιο Πιτσιόρλα.
«Βασική μας προτεραιότητα ήταν εξαρχής η δημιουργία φιλικού και ασφαλούς επενδυτικού περιβάλλοντος, ώστε να προσελκύσουμε επενδύσεις και να αναπτύξουμε την περιφερειακή μας οικονομία» τόνισε ο κ. Τατούλης και σημείωσε ότι τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά. «Κατά την πρόσφατη συμμετοχή μας στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση επενδυτικού ενδιαφέροντος στις Κάννες, τεκμηριώθηκε η σπουδαία δυναμική της Πελοποννήσου» δήλωσε σχετικά. «Η Πελοπόννησος έχει μετατραπεί σε μια σύμπραξη επενδυτικών ευκαιριών με μεγάλη απήχηση» δήλωσε ακόμη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και υπογράμμισε ότι η περιφερειακή αρχή, με τη δημιουργία του Invest in Peloponnese, διαθέτει πρώτη στη χώρα το ικανό περιφερειακό εργαλείο να γνωστοποιήσει στη διεθνή αγορά τις επενδυτικές ευκαιρίες της Πελοποννήσου και να συνδράμει καταλυτικά στην υλοποίησή τους.
Ο κ. Τατούλης επεσήμανε ακόμη την ανάγκη θεσμοθέτησης από την Κυβέρνηση του επενδυτικού εργαλείου της Πελοποννήσου στο σύνολο της χώρας σε συνδυασμό με την παροχή δυνατότητας στις Περιφέρειες να νομοθετούν για ζητήματα περιφερειακού ή τοπικού χαρακτήρα, ώστε η προσέγγιση των προβλημάτων να είναι άμεση και πιο στοχευμένη. Συμπλήρωσε ακόμη ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρόκειται να συστήσει την πρώτη περιφερειακή τράπεζα, σύμφωνα με το μοντέλο των Sparkassen, γεγονός το οποίο θα δημιουργήσει τις ικανές προϋποθέσεις για την αναγκαία χρηματοδοτική υποστήριξη των επενδύσεων στην Πελοπόννησο, τόσο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, όσο και των μεγάλων στρατηγικών επενδύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages