Πατσαρίνος: «Προχειρότητα και ανευθυνότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Πατσαρίνος: «Προχειρότητα και ανευθυνότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου»

Πατσαρίνος: «Προχειρότητα και ανευθυνότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου»

Share This
Το θέμα του Αλιευτικού καταφυγίου της Μαραθόπολης παραμένει ψηλά στην ατζέντα και νέες βολές υπήρξαν σήμερα από τον Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του ΠΕΣΥ Νίκο Πατσαρίνο ο οποίος και κάνει λόγο για «…προχειρότητα και ανευθυνότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου». Αναλυτικά σημειώνει: Συζητήθηκε έντονα τις προηγούμενες μέρες η προοπτική κατασκευής του «αλιευτικού καταφυγίου Μαραθούπολης». Ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους:
– Με την 1659/27-10-17 (αρ. 43 παρ. 1, 3 – α/α ΟΠΣ 2233 – ΑΔΑ 6Τ7Υ4653ΠΓ-8Β7) πρόσκληση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης – Ειδική Υπ. Διαχείρισης Ε.Π. Αλιείας και Θάλασσας κλήθηκαν οι φορείς να καταθέσουν τις προτάσεις τους με καταληκτική ημερομηνία 28/2/2018. Η πρόσκληση αυτή ύψους 5 εκ. € αφορούσε προτάσεις για ένταξη έργων με προπαρασκευαστικές ενέργειες (μελέτες, έρευνες, απαλλοτριώσεις κ.λπ.).
– Με την 996/22-6-17 (αρ. 43 παρ. 1.2.3 – α/α ΟΠΣ 2231 – ΑΔΑ ΨΙ1Γ4653 ΠΓ-2ΑΧ) πρόσκληση του ίδιου Υπουργείου κλήθηκαν οι φορείς να καταθέσουν τις προτάσεις τους με καταληκτική ημερομηνία 31/12/18. Η πρόσκληση αυτή ύψους 35 εκ. €  αφορούσε προτάσεις για ένταξη έργων χωρίς προπαρασκευαστικές ενέργειες.
– Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 13/12/2017 εκτάκτως – εκτός ημερήσιας διάταξης – και χωρίς να μας δοθεί κανένα στοιχείο η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενέκρινε προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας, του Λιμενικού Ταμείου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας και του Δήμου Τριφυλίας για το έργο «Ανάπτυξη αλιευτικού καταφυγίου Μαραθούπολης». Σ’ αυτή την προγραμματική σύμβαση γίνεται επίκληση αφενός της εγκεκριμένης μελέτης με τίτλο «Επικαιροποίηση μελέτης ανάπτυξης αλιευτικού καταφυγίου Μαραθούπολης» με αρ. πρωτ. 3885/οικ./26-8-2013 (ΑΔΑ ΒΛΩΜ 7Λ1-ΡΣΣ) της ΔΤΕ Περιφέρειας Πελοποννήσου και αφετέρου της πρώτης πρόσκλησης του Υπουργείου (ΑΔΑ 6Τ7Υ4653ΠΓ-8Β7) που αφορά μελέτες και όχι έργα!
Δυστυχώς επαληθεύεται η ανησυχία μας για την προχειρότητα και την ανευθυνότητα με την οποία χειρίζεται η Περιφέρεια τα μεγάλα έργα, που ήταν και η αιτία για να ψηφίσουμε λευκό στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages