ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΑΡΧΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΑΡΧΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΑΡΧΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Share This
Συνέντευξη εφ όλης της ύλης στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel και την εκπομπή «επί του πιεστηρίου» παραχώρησε  ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Ο Σεβασμιώτατος τοποθετήθηκε σε σειρά ζητημάτων που απασχολούν την επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα, τονίζοντας ότι η Εκκλησία πρέπει να έχει λόγο υποστηρικτικό σε ότι απασχολεί τους ανθρώπους, χωρίς όμως νά έχει πολιτικές τοποθετήσεις. 
Για το θέμα της κράτησης των Ελλήνων Στρατιωτικών από τη γείτονα χώρα, εξέφρασε τη στήριξη της Εκκλησίας προς αυτούς και τις οικογένειές τους, λέγοντας ότι το θέμα είναι στην ευθύνη και μόνο των κυβερνώντων, των στρατιωτικών και των διπλωματών. Ερωτώμενος για το μάθημα των Θρησκευτικών, είπε ότι οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης πρέπει νά είναι σεβαστές. «Το νέο πρόγραμ­μα που κυκλοφορεί πλέον στα Σχολεία είναι συμφωνία Εκκλησίας-Πολιτείας», τόνισε. Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη εκμάθησης και των άλλων θρησκευμάτων και ομολογιών. «Δεν επιτρέπεται να έχουν τελειώσει το Λύκειο και νά μή ξέρουν τί σημαίνει Ρωμαιοκαθολικός, Βουδιστής κ.ά.». Αναφερόμενος στά συλλαλητήρια επανέλαβε την επίσημη θέση της Εκκλησίας, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει νά χρησιμοποιεί μοτίβα κοσμικά για να εκφράσει τις απόψεις της. 
Σε ερώτηση για κόντρα μεταξύ Ελλαδικής Εκκλησίας και Οικουμενικού Πατριαρχείου, ανέφερε ότι δεν υφίσταται κόντρα όπως την παρουσιάζουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, «στην Εκκλησία αυτά είναι φυσιολογικά-το θέμα χειρίζεται ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος», ανέφερε. Χαρακτήρισε σκληρό τον πρώην Υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη για τις απόψεις του λέγοντας ότι η κίνηση του Αρχιεπισκόπου να του προσφέρει λουλούδι, ουσιαστικά ήταν μία κίνηση «αγάπης» από πλευράς του. Τέλος σε ερώτημα για την ομοφυλοφιλία τόνισε ότι είναι αμαρτία. «και οι άνθρωποι αυτοί, όπως όλοι οι αμαρτωλοί, έχουν θέση στην Εκκλησία», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages