ΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

ΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ  Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ

ΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ

Share This
Ο Δήμος Πύλου –Νέστορος τίμησε και φέτος με τη δέουσα λαμπρότητα, την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, ημερομηνία ορόσημο για την πατρίδα μας και την απελευθέρωση της χώρας μας.
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε προκειμένου να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις και να αποτίσει φόρο τιμής στους ήρωες της επανάστασης.
Τόσο στην Πύλο έδρα του Δήμου, όσο και στις Δημοτικές Ενότητες Νέστορος, GR, Μεθώνης, Παπαφλέσσα και Χιλιοχωρίων τελέστηκε δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση στα μνημεία των πεσόντων και κατόπιν κατάθεση στεφάνων εις μνήμην τους. Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην έδρα του Δήμου, την Πύλο, την αυτοθυσία των προγόνων μας και την πίστη τους στον αγώνα για 
Με μήνυμά του ο Δήμαρχος τόνισε: «Είναι χρέος όλων των Ελλήνων, αυτή τη σημαντική επέτειο για το Ελληνικό Έθνος, που συνδυάζεται και με μια από τις σπουδαιότερες εορτές της ορθόδοξης πίστης μας, να αποτίσουμε φόρο τιμής στους ήρωες της επανάστασης και στην ανδρεία αυτών, που έχυσαν αίμα στο βωμό της ελευθερίας.  Ας μη λησμονούμε το ιερό μήνυμα των αδιάκοπων αγώνων του ’21 
κατά του ξένου δυνάστη, ότι δηλαδή η πίστη στις δυνάμεις όλων μαζί και το πάθος της υπεράσπισης της πατρίδος μας είναι αυτά που χρειάζονται για να νικήσουμε κάθε μας μάχη. Στις μέρες μας, που η χώρα βιώνει μια οικονομική και κοινωνική 
κρίση, το μήνυμα της επανάστασης του ‘21 είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, καλώντας όλους εμάς να υπερασπιστούμε το συμφέρον του συνόλου των συνανθρώπων μας, βάζοντάς το πάνω από το ατομικό μας συμφέρον.»
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε παρέλαση από τους μαθητές των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων του Δήμου, ενώ μετά το τέλος της παρέλασης παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί.

την ελευθερία τίμησαν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Άγγελος Χρονάς και Περικλής Μαντάς, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, ο τέως Βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, οι Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Δ.Κ. Πύλου, οι μαθητές και εκπαιδευτικοί, καθώς και όλοι οι πολίτες .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages