Πίεση για την παράταση των δανείων στους πυρόπληκτους νομούς - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Πίεση για την παράταση των δανείων στους πυρόπληκτους νομούς

Πίεση για την παράταση των δανείων στους πυρόπληκτους νομούς

Share This
ΘΕΜΑ: Επιστολή στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Μουρμούρα Ιωάννη για την παράταση αποπληρωμής των δανείων Μ.Μ.Ε. στους πυρόπληκτους νομούς.
Ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς,
κατόπιν σχετικού αιτήματος του Υπευθύνου του Τομέα Παραγωγικών Τάξεων της ΝΟ.Δ.Ε. Δημήτρη Γαλανάκη, απέστειλε επιστολή στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Μουρμούρα, με την οποία ζητά, την εξέταση του αιτήματος των Μ.Μ.Ε. του νομού μας, για τη διετή παράταση αποπληρωμής των πυρόπληκτων δανείων.
Η επιστολή έχει ως εξής:
Κύριε Υφυπουργέ,
Με την επιστολή μας αυτή, θέλουμε να σας ενημερώσουμε για ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που απασχολεί όλες τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις των νομών Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Ηλείας, Λακωνίας, Αχαΐας και Ευβοίας οι οποίοι επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007.
Αμέσως μετά τη δραματική εκείνη περίοδο και λόγο της δυσμενούς θέσης στην οποία περιήλθαν οι Μ.Μ.Ε., δόθηκαν δάνεια με ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης όπως:
• εγγύηση του ελληνικού δημοσίου
• επιδοτούμενο επιτόκιο
• διετή περίοδο χάριτος για την αποπληρωμή του κεφαλαίου
• όριο χρηματοδότησης ανά επιχείρηση σύμφωνα με τον κύκλο εργασιών της
Στη συνέχεια και λόγο της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που άρχισε να διαφαίνεται στη χώρα μας το 2009, παρατάθηκε η περίοδος χάριτος για την αποπληρωμή του κεφαλαίου κατά 2 χρόνια, χωρίς όμως την επιδότηση του επιτοκίου την οποία καλύπτουν μέχρι και σήμερα οι επιχειρήσεις. Θυμίζουμε ότι αυτή η παράταση ήταν συνυφασμένη απόλυτα, με τις εκτιμήσεις του τότε Υπουργού Οικονομικών, ότι η χώρα μας το 2012 θα ήταν σε θέση να δανείζεται από την ελεύθερη αγορά, θα σταματούσε η ύφεση και παράλληλα θα είχαμε σταθερά βήματα ανάπτυξης.
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, σήμερα, τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει συμβεί, αντιθέτως, οι Μ.Μ.Ε. έχουν υποστεί μια τεράστια πτώση του κύκλου εργασιών τους, με παράλληλη αύξηση της φορολογίας τους, φόρους στα ακίνητα αλλά και αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, που καθιστούν αδύνατη την αποπληρωμή των τόκων πόσο μάλλον την αποπληρωμή μέρος του κεφαλαίου, όπως προβλέπεται να ξεκινήσει από τον Ιούνιο του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages