Βραβείο δοκιμίου Π Φωτέα & υποτροφίες που θέσπισε ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Βραβείο δοκιμίου Π Φωτέα & υποτροφίες που θέσπισε ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος

Βραβείο δοκιμίου Π Φωτέα & υποτροφίες που θέσπισε ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος

Share This
Δεκαπέντε χρόνια έχουν περάσει από την εκδημία του πρώτου αιρετού Νομάρχη της Μεσσηνίας, Παναγιώτη Φωτέα, όμως η μνήμη του παραμένει ζωντανή ως αποτέλεσμα της μεγάλης εθνικής και κοινωνικής προσφοράς του, ιδίως στον τομέα της Αυτοδιοίκησης. Το βράδυ του Σαββάτου 1η Μαΐου, στο χώρο εκδηλώσεων ανατολικά του αναψυκτηρίου στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων πραγματοποιήθηκε πνευματική εκδήλωση παρουσία πολυάριθμου κοινού, κατά την οποία απονεμήθηκε το βραβείο για δοκίμιο κοινωνικο-πολιτικού στοχασμού Παναγιώτη Φωτέα, στην ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Μερόπη Σπυροπούλου, για το έργο της: «Με πίστη και αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο». Επίσης, απονεμήθηκαν οι υποτροφίες που είχε θεσπίσει ο αείμνηστος Καπετάν - Βασίλης Κωνσταντακόπουλος εις μνήμην του Παναγιώτη Φωτέα, που φέτος δίδονται για 5η χρονιά. Ο Σωτήρης Φωτέας, γιος του αειμνήστου Νομάρχη και μέλος της Επιτροπής, ανέγνωσε το πρακτικό απονομής των υποτροφιών σε πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ο κ. Φωτέας αναφέρθηκε με συγκίνηση στον πατέρα του, εκφράζοντας τη βαθιά ευγνωμοσύνη του για τη διαχρονική τιμή στη μνήμη του και διότι αυτή συνδέεται με 2 πνευματικούς θεσμούς αριστείας, το βραβείο και τις υποτροφίες, που νομιμοποιούνται μέσα από συγκινητική διαπαραταξιακή συναίνεση. Ο Σ. Φωτέας αντιδιέστειλε τη συναίνεση αυτή προς τη στείρα αντιπαράθεση που στιγματίζει την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα. Επίσης, έκανε αναφορά στον αείμνηστο Καπετάν – Βασίλη «για το παράδειγμα ζωής που προσέφερε (...) για τη Μεσσηνία και την Ελλάδα του σήμερα, γιατί όλα αυτά ορίζουν την αναγκαία προγραμματική πρόταση για την έξοδο από την κρίση: εξωστρέφεια, διεθνής κατανόηση του τοπικού και υγιής συνέργεια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με τη δημόσια σφαίρα σε περιβάλλον αριστείας». Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Υποτροφιών Παναγιώτης Αλευράς, απένειμε την υποτροφία έτους 2012 στον πρωτοετή φοιτητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιο Ελευθεράκη.
Ο Ξενοφών Κάππας, εκπρόσωπος της χορηγού οικογένειας Κωνσταντακόπουλου απένειμε την υποτροφία έτους 2012, στην πρωτοετή φοιτήτρια της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγιώτα-Μαρία Γκόνη-Ρήγα. Επίσης, αποφασίστηκε η συνέχιση της υποτροφίας στις φοιτήτριες Ευσταθία Πανταζή, Βασιλική Χελιδόνη, Μαρία Στυλιανοπούλου και Αθηνά Παπαχρήστου. Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, σε χαιρετισμό του, τόνισε πως «είμαστε περήφανοι διότι στη διαδρομή της ζωής μας συναντήσαμε έναν πολύ σημαντικό άνθρωπο, τον Τάκη Φωτέα, ο οποίος μας δένει». Ο αείμνηστος Φωτέας «είχε ως κατευθύνσεις την ενότητα, τη συνεννόηση, το διάλογο, την πατρίδα πρώτ' απ' όλα και την αυτοδιοίκηση ως βασικό παράγοντα της ελληνικής κοινωνίας», επεσήμανε ο Παναγιώτης Νίκας. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στον σύνδεσμο μεταξύ Παναγιώτη Φωτέα και Καπετάν – Βασίλη Κωνταντακόπουλου, που – μεταξύ άλλων - οδήγησε τον δεύτερο στη θέσπιση των υποτροφιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages