Λιγότερα «λουκέτα» σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2013 - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Λιγότερα «λουκέτα» σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2013

Λιγότερα «λουκέτα» σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2013

Share This
Η άσχημη εικόνα των «λουκέτων» στην αγορά δεν έχει αλλάξει, αντιθέτως έχει παγιωθεί, ωστόσο εμφανίζει μια οριακή τάση βελτίωσης, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2013. Αυτό επισημαίνει η εξαμηνιαία έρευνα του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ) της ΕΣΕΕ. Η εικόνα στον εμπορικό κλάδο παραμένει
δυσμενής, καθώς σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή (έγινε τον Μάρτιο του 2014) το 31,2% των εμπορικών επιχειρήσεων κατέβασαν ρολά. Να σημειωθεί, πάντως, πως τον Σεπτέμβριο του 2013 είχαν καταγραφεί οι υψηλότερες τιμές στα «λουκέτα» (32,4%).Από τη συνολική απογραφή του εμπορικού κέντρου διαπιστώνεται ότι σε σύνολο 6.377 επιχειρήσεων /επαγγελματικών στεγών, οι 1.986 είναι κλειστές.
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο εξάμηνο, η κατάσταση μπορεί να φαίνεται οριακά βελτιωμένη αλλά θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που παρατηρούνται ποσοστά πάνω από το 30% για το εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας.
Η «μαύρη τρύπα» του εμπορικού κέντρου της Αθήνας
Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΣΕΕ, σημαντική συγκέντρωση κλειστών εμπορικών επιχειρήσεων παρατηρείται στο παραδοσιακό εμπορικό τρίγωνο Ομόνοια – Σύνταγμα – Μοναστηράκι, ενώ πολλά κλειστά καταστήματα παρατηρούνται και επί της Σταδίου / Πανεπιστημίου στο ύψος της Ιπποκράτους και Χαριλάου Τρικούπη. Αυτό που γίνεται πλέον ξεκάθαρο είναι ότι ενώ μπορεί να διακρίνονται κάποιες «πιάτσες» κλειστών επιχειρήσεων, η γενική εικόνα δείχνει ότι πρόκειται για μία ομοιόμορφη κατανομή των λουκέτων σε όλο το κέντρο της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages