ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Share This
Αναπόσπαστο κομμάτι του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδιασμού για τη γεωργία και την ανάπτυξη της υπαίθρου, που προωθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αποτελούν τα αρωματικά-αρτυματικά-φαρμακευτικά φυτά, καθώς υπηρετούν πιστά το τρίπτυχο: ποιότητα, εξωστρέφεια και βιωσιμότητα. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο
υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, αφού σημείωσε ότι για χρόνια ο τομέας αυτός παρέμενε αναξιοποίητος, υπογράμμισε ότι η χώρα μας είναι μια από τις πλέον πλούσιες στη λεκάνη της Μεσογείου σε βιοποικιλότητα των σημαντικών αυτών καλλιεργειών.«Εμείς γνωρίζουμε το συγκριτικό αυτό πλεονέκτημα που διαθέτει ο τόπος μας και γι' αυτό από την πρώτη στιγμή καταβάλλαμε προσπάθειες να υποστηρίξουμε τις καλλιέργειες αυτές» τόνισε. «Η στροφή» πρόσθεσε «προς την αξιοποίηση των φυσικών προϊόντων που παράγει η ελληνική γη με τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά της, σηματοδοτεί την απομάκρυνση του κόσμου από ένα χημικά καθοριζόμενο μοντέλο, προς ένα περισσότερο βιολογικά φιλικό και αειφόρο, συνυφασμένο με φυσικές παραγωγικές διαδικασίες, αλλά και τα φυσικά πλεονεκτήματα του τόπου μας».
Τα αρωματικά, αρτυματικά και φαρμακευτικά φυτά κατείχαν ανέκαθεν εξέχουσα θέση στους πολιτισμούς όλων των λαών και όλων των εποχών. Οι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν τα αιθέρια έλαια για θεραπευτικούς σκοπούς, όπως φανερώνουν σχετικές καταγραφές που βρίσκονται σε παπύρους της εποχής των Φαραώ. Οι γνώσεις αυτές πέρασαν αργότερα σε επόμενους πολιτισμούς των Ρωμαίων και των Ελλήνων, οι οποίοι χρησιμοποίησαν πληθώρα των φυτών αυτών ως αρτύματα-καρυκεύματα. Οι Κινέζοι είναι, επίσης, γνωστό ότι χρησιμοποιούσαν και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να χρησιμοποιούν τα φυτά αυτά για θεραπευτικούς σκοπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages