2000-3000 ακίνητα στο σφυρί μέχρι το φθινόπωρο - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

 2000-3000 ακίνητα στο σφυρί μέχρι το φθινόπωρο

2000-3000 ακίνητα στο σφυρί μέχρι το φθινόπωρο

Share This
Όσο θα περνούν οι εβδομάδες και οι μήνες, τόσο θα αυξάνει ο αριθμός των πλειστηριασμών και τόσο θα «μικραίνει» η αξία των ακινήτων που θα βγαίνει στο σφυρί. Πριν προλάβουμε να συνειδητοποιήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει, θα αρχίσουν να εκπλειστηριάζονται και οι πρώτες κατοικίες. Από την 1η Ιανουαρίου 2019, δεν θα υπάρχει καμία προστασία ούτε για την κύρια κατοικία ενώ σε ότι αφορά τις οφειλές στο δημόσιο δεν υπάρχει ούτε τώρα. Οι στόχοι των τραπεζών και οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους δανειστές η ελληνική πλευρά είναι πολύ συγκεκριμένες κάτι που θα φανεί ξεκάθαρα το επόμενο διάστημα.
· Η άτυπη συμφωνία με τις τράπεζες για να μην βγάζουν μικρής αξίας ακίνητα στον πλειστηριασμό, θα αρχίσει να εξασθενεί σταδιακά. Έτσι, το όριο των 300.000 ευρώ θα διατηρηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου και από τις αρχές του χρόνου θα υποχωρήσει στις 200.000 ευρώ ενώ από το δεύτερο εξάμηνο και μετά η άτυπη προστασία θα πέσει στις 100.000 ευρώ για να εξαλειφθεί από τις αρχές του νέου έτους
. · Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα γίνονται ολοένα και περισσότεροι με στόχο να φτάσουν ακόμη και στο 90% του συνόλου των πλειστηριασμών.
Ο αριθμός των αναγγελιών πλειστηριασμών δεν ξεπερνά μέχρι τώρα τις 2900 ενώ ελάχιστοι από αυτούς είναι προγραμματισμένο να γίνουν ηλεκτρονικά. Αυτό θα αλλάξει καθώς οι αναγγελίες για μέσα στο 2018 εκτιμάται ότι θα φτάσουν ακόμη και στις 15.000.
· Προς το παρόν τα ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί είναι μετρημένα αλλά ο αριθμός τους θα αυξηθεί κατακόρυφα καθώς για να βγει ο σχεδιασμός των τραπεζών θα πρέπει να εκπλειστηριάζονται περίπου 2000-3000 ακίνητα ανά μήνα μέχρι το φθινόπωρο του 2018. Πολλά από τα ακίνητα θα αγοράζονται από τις ίδιες τις τράπεζες κάτι που θα γίνει και για να προστατευτούν οι τιμές των ακινήτων από την κατάρρευση αλλά και για να δημιουργηθεί ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων τα οποία θα μπορούν να αξιοποιηθούν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages