ΔΗΛΩΣΕΙΣ Λαμπρόπουλου για το “Καλαμάτα – Πύλος – Μεθώνη” και το “Καλό Νερό – Τσακώνα” - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΔΗΛΩΣΕΙΣ Λαμπρόπουλου για το “Καλαμάτα – Πύλος – Μεθώνη” και το “Καλό Νερό – Τσακώνα”

ΔΗΛΩΣΕΙΣ Λαμπρόπουλου για το “Καλαμάτα – Πύλος – Μεθώνη” και το “Καλό Νερό – Τσακώνα”

Share This
Δήλωση σχετικά με το δρόμο Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη αλλά και για το τμήμα Καλό Νερό – Τσακώνα, έκανε ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Γιάννης Λαμπρόπουλος, σε συνέχεια συνομιλίας που είχε με τον Υπουργό Κ. Καραμανλή. Αναλυτικά ο κ. Λαμπρόπουλος αναφέρει:
“Ύστερα από συνομιλία, που είχα στη Βουλή, με τον Υπουργό Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή, καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, έχω να επαναλάβω πως οι διαδικασίες της Α΄φάσης που έχουν αρχίσει, για την κατασκευή του δρόμου Καλαμάτα-Μεσσήνη-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη, συνεχίζονται κανονικά και με γρήγορους ρυθμούς.
Συγκεκριμένα:
  • Έχει τελειώσει η προεπιλογή και έχουν γίνει δεκτές και οι πέντε εταιρίες, που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την κατασκευή του δρόμου.
  • Τα συμπληρωματικά στοιχεία, που είχε ζητήσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, για τη νέα μελέτη, από την Καλαμάτα μέχρι τον Ριζόμυλο, υποβλήθηκαν στις 9 Δεκεμβρίου από το Υπουργείο Υποδομών και παρελήφθησαν από την Γενική Γραμματεία Περιβάλλοντος.
  • Ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης με διαβεβαίωσε πως σε δυο εβδομάδες η μελέτη θα βρίσκεται στους Δήμους και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για διαβούλευση.
  • Όταν τελειώσει η διαβούλευση, ελπίζω στον συντομότερο δυνατό χρόνο, θα ακολουθήσει η έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και έτσι θα ολοκληρωθεί η Α΄φάση.
  • Στη συνέχεια, θα περάσουμε στη Β΄φάση, που είναι κυρίως η δημοπράτηση του έργου.
  • Αναφορικά με τον δρόμο Τσακώνα-Καλό Νερό, θα υπάρξουν αποφάσεις μετά την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της κατασκευής του τμήματος Πάτρα-Πύργος, όπως προτάθηκε από τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages