ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Τ.Κ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΟΝ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Τ.Κ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΟΝ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Τ.Κ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΟΝ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Share This
Με αφορμή την παρουσία αύριο στην Καλαμάτα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο Πρόεδρος Κοινότητας Καλαμάτας και Πρόεδρος της Ένωσης Προέδρων Κοινοτήτων Μεσσηνίας  Παναγιώτης Λύρας, σε ανοιχτή επιστολή του, τονίζει τα προβλήματα με την έντονη παραβατικότητα, που αντιμετωπίζουν οι κοινότητες του νομού.
Ακολουθεί η ανοιχτή επιστολή:
“Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Οι Κοινότητες υπάγονται διοικητικά στους Δήμους αλλά εκπροσωπούν απευθείας τους πολίτες και εκφράζουν απευθείας τους πολίτες και επιδιώκουν να προωθούν ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα όλων και τις συνθήκες διαβίωσης.
Η κάθε είδους παραβατικότητα, αποτελεί πλέον καθημερινό φαινόμενο σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και στην περιοχή μας, και γι’ αυτό απασχολεί τόσο την τοπική ειδησεογραφία αλλά συχνά και τα μέσα εθνικής εμβέλειας. Είμαστε όλοι προβληματισμένοι τόσο από τη συχνότητα, αλλά κυρίως από τις νέες μεθόδους στις οποίες καταφεύγουν οι δράστες σε μικρές και μεγαλύτερες Κοινότητες. Τα φαινόμενα είναι πραγματικά έντονα και καθημερινώς αυξανόμενα και οι Πρόεδροι και τα τοπικά συμβούλια γίνονται αποδέκτες του προβληματισμού και της έντονης ανησυχίας των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής μας.
Η Μεσσηνία, τόπος φιλόξενος για κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο άνθρωπο, τόπος παραγωγής σημαντικών αγροτικών προϊόντων αλλά και τόπος με ποικίλη μορφολογία εδάφους και διασπορά στον πληθυσμό της, αισθάνεται συχνά ανασφαλής και ανυπεράσπιστη.
Σάς καλωσορίζουμε Κύριε Υπουργέ Προστασίας του Πολίτη και ενώνουμε τις φωνές μας με αυτές των συμπατριωτών μας, οι οποίοι αξίζουν ασφαλούς καθημερινότητας, ορθολογικής χρήσης των συγχρόνων μέσων ελέγχου της παραβατικότητας, επάνδρωσης με τον καλύτερο τρόπο των αστυνομικών δομών και αυξημένης προσοχής σε κοινωνικές συμπεριφορές και ομάδες.
Σεβόμαστε κάθε άνθρωπο και κάθε κοινωνική ομάδα, και πιστεύουμε πως θα πρέπει όσοι ανήκουν στις λεγόμενες «ευαίσθητες» ομάδες, να παρακινούνται ποικιλοτρόπως, με σκοπό την κοινωνική τους ενσωμάτωση και πρόοδο. Ωστόσο θεωρούμε αυτονόητες και δεδομένες για όλους τους πολίτες αυτού του τόπου, την ευημερία, την ανάπτυξη της περιοχής, την προστασία της ιδιωτικής και της δημόσιας περιουσίας, την ίδια την ανθρώπινη ζωή.
Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. Είναι και η επαρχία, είναι και το πιο απομακρυσμένο χωριό του κάθε Δήμου και ζητούν την προστασία και το ενδιαφέρον από την επίσημη πολιτεία.
Εκτιμούμε ότι μέσα στις άμεσες προτεραιότητες σας είναι όλα τα παραπάνω και είμαστε στη διάθεσή σας με τις δικές μας προτάσεις .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages