Π. Νίκας για την πολιτεία: “ H ευθύνη είναι του κράτους, το οποίο πρέπει και να την αναλαμβάνει” - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Π. Νίκας για την πολιτεία: “ H ευθύνη είναι του κράτους, το οποίο πρέπει και να την αναλαμβάνει”

Π. Νίκας για την πολιτεία: “ H ευθύνη είναι του κράτους, το οποίο πρέπει και να την αναλαμβάνει”

Share This
Στην παρουσίαση προς το Δ.Σ. της ΕΝΠΕ του σχεδίου νόμου για την Πολιτική Προστασία -“Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, Αναδιάρθρωση της ΓΓΠΠ, Αναβάθμιση Εθελοντισμού Πολιτικής Προστασίας, Αναδιόργανωση του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλες διατάξεις”-, η οποία έγινε στα γραφεία της Ενωσης, στην Αθήνα, παρευρέθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Πέμπτη 9 Ιανουαρίου. Το Δ.Σ. της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας για το εν λόγω νομοσχέδιο -η διαβούλευση για το οποίο ολοκληρώνεται την ερχόμενη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου- ενημερώθηκε από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά για τη νέα μορφή που θα λάβει η πολιτική προστασία στη χώρα μας. Παίρνοντας τον λόγο, από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε προβληματισμό για το γεγονός, όπως είπε, ότι “δεν περιγράφεται στον νόμο ποιος έχει την τελική ευθύνη στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών”, επισημαίνοντας ότι “υπάρχουν ζητήματα όσον αφορά τις αρμοδιότητες”. 
 Ο κ. Νίκας, ειδικότερα, εξέφρασε την άποψη ότι “την ευθύνη πρέπει να την έχει το κράτος”, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι “δεν πρέπει να επαναληφθούν φαινόμενα όπου στις φυσικές καταστροφές επιρρίπτονται οι ευθύνες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, κάτι που γίνεται συστηματικά”. Καταλήγοντας δε, σημείωσε: “H ευθύνη για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων είναι του κράτους, το οποίο πρέπει και να την αναλαμβάνει. Οποιαδήποτε άλλη στάση είναι υποκριτική”. Ας σημειωθεί ότι η Ένωση, σε ανακοίνωσή της, μετά τη συνάντηση με τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, τονίζει, μεταξύ άλλων: “Η ΕΝΠΕ εκτιμά ότι το νέο σχέδιο νόμου κινείται στη σωστή κατεύθυνση, αλλά θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξουν βελτιώσεις και γι’ αυτόν τον λόγο, εντός δύο ημερών, θα καταθέσει τις προτάσεις της στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με στόχο να δοθεί τέλος σε ζητήματα αλληλεπικαλύψεων αρμοδιοτήτων που χρόνια ταλανίζουν τη λειτουργία των Περιφερειών της χώρας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages