Χαρίτσης: “Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε εξαρχής το ζήτημα της εκλογής του ΠτΔ με τη δέουσα πολιτική σοβαρότητα και θεσμική υπευθυνότητα.” - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Χαρίτσης: “Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε εξαρχής το ζήτημα της εκλογής του ΠτΔ με τη δέουσα πολιτική  σοβαρότητα και θεσμική υπευθυνότητα.”

Χαρίτσης: “Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε εξαρχής το ζήτημα της εκλογής του ΠτΔ με τη δέουσα πολιτική σοβαρότητα και θεσμική υπευθυνότητα.”

Share This
«Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε εξαρχής το ζήτημα της εκλογής του ΠτΔ με τη δέουσα πολιτική σοβαρότητα και θεσμική υπευθυνότητα. Δεν θα ακολουθήσουμε το παράδειγμα του κ. Μητσοτάκη, που το 2015 καταψήφισε την υποψηφιότητα του κ. Παυλόπουλου, ο οποίος προερχόταν από την παράταξή του» διεμήνυσε μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Ant1 ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, τονίζοντας πως «προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι ο πρωθυπουργός δεν είπε ούτε λέξη στο διάγγελμά του για τη θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου». «Εδώ και μήνες η ΝΔ ακολουθεί μία τακτική που ευτέλισε το θεσμό και προσέβαλε το πρόσωπο του ΠτΔ. Από εκεί και πέρα η υποψηφιότητα της κας Σακελλαροπούλου, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε το 2018 στη θέση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, μία επιλογή που καταψήφισε τότε η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, είναι μία προοδευτική επιλογή», υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης.
«Πρέπει τώρα ο κ. Μητσοτάκης να εξηγήσει στους βουλευτές του και στο ακροατήριό του την επιλογή της κας Σακελλαροπούλου, που σε μείζονα ζητήματα κράτησε στάση στον αντίποδα αυτών που πρεσβεύει η ΝΔ», συνέχισε, αναφερόμενος στην «προοδευτική στάση» της στο προσφυγικό, στις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας, στα ατομικά δικαιώματα, στην ιθαγένεια, στο ζήτημα της ταυτότητας φύλου. Μάλιστα, ο Αλ. Χαρίτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ πως «ανακοίνωσε την υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ώστε να αλλάξει ατζέντα ύστερα από το φιάσκο με την επανασύσταση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής». «Αν τα πράγματα στο προσφυγικό δεν ήταν τόσο σοβαρά, θα επρόκειτο για μια τραγελαφική εξέλιξη», τόνισε. Τέλος, σχετικά με την απουσία της Ελλάδα στη Διάσκεψη για το λιβυκό, σημείωσε πως «η χώρα μας δεν προσκλήθηκε με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη», και τόνισε πως «δυστυχώς στο διπλωματικό επίπεδο έχουμε κάνει βήματα πίσω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages