Μεσσηνίας Χρυσόστομος: “Οι θεσμοί θα κριθούν για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν την κρίση” - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μεσσηνίας Χρυσόστομος: “Οι θεσμοί θα κριθούν για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν την κρίση”

Μεσσηνίας Χρυσόστομος: “Οι θεσμοί θα κριθούν για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν την κρίση”

Share This
“Η Διαρκή Ιερά Σύνοδο  ζήτησε να ανοίξουν οι εκκλησίες  και να τελούν τις ακολουθίες από τις 5 Μαΐου με όλα τα περιοριστικά μέτρα. Αυτό το αίτημα δεν εισακούστηκε από την Κυβέρνηση και όπως φαίνεται αύριο στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο θα τεθεί και πάλι το θέμα και θα εξεταστεί πως θα διαχειριστεί αυτή την εξέλιξη”. Αυτό σημείωσε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος  σε ερώτηση μας, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, όπου απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.
“Η Εκκλησία σεβάστηκε ότι η κυβέρνηση υπέδειξε” σημείωσε ο Μητροπολίτης και υπογράμμισε ότι ,”αφού ανοίγουν τα μαγαζιά για ποιο λόγο να μην λειτουργούν οι εκκλησίες με όλα τα περιοριστικά μέτρα, με γάντια, μάσκες, αποστάσεις κι αντισηπτικά που οι επιστήμονες συστήνουν, θέλαμε μια μέση λύση που να ικανοποιεί όλους”.
“Δεν μπορούμε να αυτονομηθούμε στο θέμα της υγείας» τόνισε ο κ. Χρυσόστομος.
«Παράλληλα με την λήψη μέτρων θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την ατομική ευθύνη έναντι του συνόλου. Όταν μπαίνουν οι πιστοί στην εκκλησία να μην στριμώχνονται  και να κρατούν τις αποστάσεις. Εξάλλου όσο μένουμε στο σπίτι δεν καλλιεργούμε την ατομική ευθύνη», υπογράμμισε μεταξύ των άλλων ο Μητροπολίτης.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν όλη αυτή η κατάσταση δημιουργήσει πρόβλημα στην ενότητα της Εκκλησίας, ήταν κατηγορηματικός, «δεν τίθεται θέμα ενότητας και διάσπασης».
«Έχουν αναβληθεί όλα τα μυστήρια και θα αργήσουν να γίνουν. Ενώ οι συνέπειες από αυτή τη κατάσταση είναι ότι ο κόσμος αποκόπτεται από αυτό που λέμε εκκλησιαστικό σώμα. Έχει δημιουργηθεί  αγανάκτηση στους πιστούς που δεν μπορούν να προσέλθουν στις εκκλησίες.» Επισήμανε ο κ. Χρυσόστομος για να υπογραμμίσει μετά από σχετική ερώτηση ότι «την επόμενη ημέρα θα αλλάξουν πολλά ,ο κόσμος τίποτα δεν θα θεωρεί αυτονόητο και όλα θα τεθούν σε νέα βάση. Θα πρέπει να καλλιεργηθεί το πνεύμα της αλληλεγγύης. Ενώ οι θεσμοί θα κριθούν για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν την κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages