Αγρότες: Ζητάμε την στήριξη των ελαιοπαραγωγών - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αγρότες: Ζητάμε την στήριξη των ελαιοπαραγωγών

Αγρότες: Ζητάμε την στήριξη των ελαιοπαραγωγών

Share This

 Την στήριξη της πολιτείας ζητούν οι αγρότες που βλέπουν το εισόδημα τους να ολισθαίνει .

Ο Αγροτικός σύλλογος Χανδρινού αναφέρει τα εξής:

“Σε   λίγο   ξεκινά το λιομάζωμα  στο νόμο μας σε μια από τις πιο δύσκολες χρονιές για τους ελαιοπαραγωγούς  εγκαταλελειμμένους από την κυβέρνηση με τρεις  χαμένες  χρονιές  με αποτυχημένες  δακοκτονίες , της  χαμηλές  τιμές του προϊόντος, ξεκάνει  μια  χρόνια με πάρα  πολλά προβλήματα.  Μετά την άρνηση τις κυβέρνησης  για αποζημιώσεις από τον καύσωνα  την αδιαφορία να δώσει  λύσεις στο πρόβλημα  με τους εργάτες  γης  που φέτος  λόγω του κορονοιου  είναι πιο έντονο  Με την ανομβρία  να προστίθεται στα προβλήματα με αρκετές ζημίες , και τις τιμές καθηλωμένες  κάτω από το κόστος παράγωγης  τελειώνουν την ελαιοκαλλιέργεια για μια ακόμα χρόνια

Η κυβέρνηση  αρνείται  πεισματικά  την στηρίξει  τον αγροτών  κοροϊδεύοντας τους  χωρίς να έχει  δώσει   ούτε ένα ευρώ μέχρι σήμερα .

-Ζητάμε  Εδώ  και  τώρα στηρίξει τον ελαιοπαραγωγών  τέρμα η κοροϊδία

– Να παρθούν άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση ώστε να εξασφαλιστεί το απαραίτητο εργατικό δυναμικό στα χωράφια για να γίνει συγκομιδή της παραγωγής . Με ευθύνη της κυβέρνησης να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή είσοδο, διαμονή, μεταφορά στα χωράφια και εργασία των εργατών γης ώστε να μαζευτεί η παραγωγή και να μην υπάρχουν κίνδυνοι για κανέναν.

Να καταργηθεί εδώ και τώρα το απαράδεκτο χαράτσι των 100€ ανά άτομο

-Να γίνουν τα απαραίτητα αρδευτικά έργα . Να τελείωση επιτέλους   το αρδευτικό  κάμπου  χανδρινου στενωσιας    που φτιάχνεται εδώ και 5 χρόνια  να φτιαχτεί επιτέλους το μιναγιοτικο φράγμα  που 20 χρόνια  τώρα  σχεδιάζεται

Να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος που κάτω από την πίεση του κινήματος η κυβέρνηση το απέσυρε μόνο για ένα χρόνο. Κανένας αγρότης και κτηνοτρόφος να μην πληρώσει τέλος επιτηδεύματος αλλά ούτε και το χαράτσι σε λογιστές και ΔΟΥ για την αναστολή του φετινού τέλους επιτηδεύματος που με το έτσι θέλω επιβάλλει η κυβέρνηση”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages