Η. Τσώλης : Ερωτηματικά για την στάση του Λύρα στην ανάδειξη των αρχαίων της Υπαπαντής… - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η. Τσώλης : Ερωτηματικά για την στάση του Λύρα στην ανάδειξη των αρχαίων της Υπαπαντής…

Η. Τσώλης : Ερωτηματικά για την στάση του Λύρα στην ανάδειξη των αρχαίων της Υπαπαντής…

Share This


 Σε γραπτή του δήλωση ο σύμβουλος της Δημοτικής κοινότητας Καλαμάτας Τσώλης Ηλίας αναφέρει:

“Στην  19η/2020 συνεδρίαση του Δημοτικού τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020  για συζήτηση και λήψη αποφάσεων
 Επί αιτήματος Δημοτικών Συμβούλων Καλαμάτας με τίτλο
«Ανάδειξη των αρχαιοτήτων που βρίσκονται σε κατάχωση στο χώρο της πλατείας του Ι.
Ν. Υπαπαντής του Σωτήρος της Καλαμάτας στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου ¨Ανάπλαση Ιστορικού κέντρου Καλαμάτας Γ΄ φάση (Πλ. Υπαπαντής)¨»
Ο πρόεδρος της κοινότητας Καλαμάτας κύριος Λύρας ψήφισε λευκό στο συγκεκριμένο  θέμα ενώ είχε την ξεκάθαρη εξουσιοδότηση να ψηφίσει υπέρ  μετά από την  ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας αλλά και την εκπεφρασμένη βούληση του  καλαματιανού λαού.
Ισχυρίστηκε βέβαια ότι ψήφισε λευκό επειδή  αγνοήθηκε η κοινότητα Καλαμάτας και δεν στάλθηκε το θέμα για γνωμοδότηση στο συμβούλιο της κοινότητας.
Η αιτιολογία του προέδρου ότι δεν στάλθηκε το θέμα στην κοινότητα να γνωμοδοτήσει δεν ευσταθεί καθώς σύμφωνα με το νόμο αρμόδιος για να σταλθούν τα θέματα στο συμβούλιο της κοινότητας είναι ο ίδιος ο Λύρας.
Ο πρόεδρος στέλνει τα θέματα, αυτός τα επιμελείται.
Αγνόησε το νόμο ή δεν το ήξερε;
Για ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως η ανάδειξη των αρχαίων της Υπαπαντής υπήρξε ξεκάθαρα  λανθασμένος χειρισμός προέδρου και μάλιστα του προέδρου της κοινότητας της πρωτεύουσας του νόμου, απαράδεκτο..”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages