«Στα 172 εκατ. ευρώ οι ατασθαλίες και αποζημιώσεις που διεκδικούνται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

«Στα 172 εκατ. ευρώ οι ατασθαλίες και αποζημιώσεις που διεκδικούνται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου»

«Στα 172 εκατ. ευρώ οι ατασθαλίες και αποζημιώσεις που διεκδικούνται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου»

Share This

 Στα 172 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι σταλίες και αποζημιώσεις που διεκδικούνται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε με βάση τα έγγραφα των Υπηρεσιών των Περιφερειακών Ενοτήτων ο Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου, Νίκος Γόντικας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ήταν λίγα  τα 85 εκατομμύρια ευρώ σταλίες και αποζημιώσεις που είχαμε αποκαλύψει πριν τρία χρόνια. 

Με βάση έγγραφα των Υπηρεσιών των Περιφερειακών Ενοτήτων (κάποιων όχι όλων) αποδεικνύεται ότι ήταν λίγα τα 85 εκατομμύρια ευρώ που είχαμε αποκαλύψει πριν τρία χρόνια που διεκδικούνται από την Περιφέρεια για σταλίες και αποζημιώσεις.

Ανέρχονται στο ποσό των 172.807.776 ευρώ, με βάση την καταγραφή των υπηρεσιών, που για πρώτη φορά έγινε και μας γνωστοποιήθηκε.

Σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται ποσά τόκων εκατομμυρίων ευρώ που θα επιδικαστούν αν κερδίσουν μέρος ή το σύνολο των διεκδικήσεων. Επίσης δεν συμπεριλαμβάνονται ποσά που ήδη έχουν καταβληθεί ή έχουν επιδικαστεί με αποφάσεις δικαστηρίων, που ανέρχονται τουλάχιστον με τα δικά μας στοιχεία σε πάνω από 8 εκατομμύρια ευρώ.

Να σημειώσουμε ότι 5 κατασκευαστικοί όμιλοι διεκδικούν πάνω από 120 εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης δεν φαίνονται πουθενά διεκδικήσεις εκατομμυρίων ευρώ όπως π.χ. διεκδικήσεις των τραπεζών για το αμαρτωλό έργο Σκούρα-Πυρί, διεκδίκηση εκατομμυρίων ευρώ της εταιρείας που έκανε την μελέτη στο άλλο αμαρτωλό έργο Τζάνε-Καλαμάκι, διεκδίκηση περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ της εκλεκτής δικηγόρου από την Αθήνα της Προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής κ.α.

Από αυτά τα στοιχεία προκύπτει αδήριτή η ανάγκη να συζητηθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο οι διεκδικήσεις σταλιών και αποζημιώσεων, ώστε να ενημερωθεί το σώμα, να καταλογιστούν πρώτα και κύρια οι πολιτικές ευθύνες και όχι μόνο, να πάρει τελικά ο καθένας τις ευθύνες του.

Δεν γίνεται να μην υπάρχουν κονδύλια για τους πυρόπληκτους, για τη δακοκτονία, τη μεταφορά των μαθητών, τη συντήρηση του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου και για άλλες λαϊκές ανάγκες, αλλά με τις πλάτες πολιτικών ηγεσιών και με τη βούλα των δικαστηρίων να διεκδικούνται και να καταλογίζονται σταλίες και αποζημιώσεις εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages