ΒΡΑΔΙΑ στην Καλαμάτα για την «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΒΡΑΔΙΑ στην Καλαμάτα για την «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα»

ΒΡΑΔΙΑ στην Καλαμάτα για την «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα»

Share This

 Με κεντρικό μήνυμα ότι «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί», πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021, δράση στο πλαίσιο της 15ης «Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα». Δυναμική για μία ακόμη χρονιά η παρουσία εθελοντών στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας. Η δράση υλοποιήθηκε με τη συμβολή εθελοντών φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, εθελοντών των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας – Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», και η δράση της Καλαμάτας έγινε με τη συνεργασία του Δήμου.

Η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, ένα μήνυμα που πρέπει να σταλεί προς όλους, ώστε, να σωθούν ζωές, αφού τα θανατηφόρα τροχαία είναι μια μάστιγα που πρέπει να σταματήσει.

Κατά τη φετινή δράση υπήρξε προτροπή στις παρέες, να ορίσουν ένα άτομο που, δεν θα καταναλώσει ποτό εκείνη τη βραδιά, αλλά και υιοθετώντας το γενικότερα, να αναλάβει το ρόλο του «οδηγού της παρέας» φορώντας ένα ειδικό βραχιολάκι που θα του το θυμίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages