ΚΚΕ για τις επανειλημμένες διακοπές στον Δημοτικό φωτισμό σε περιοχές της Μεσσηνίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

 ΚΚΕ για τις επανειλημμένες διακοπές στον Δημοτικό φωτισμό σε περιοχές της Μεσσηνίας

ΚΚΕ για τις επανειλημμένες διακοπές στον Δημοτικό φωτισμό σε περιοχές της Μεσσηνίας

Share This

 


Στα σκοτάδια βρέθηκαν για άλλη μια φορά οι κάτοικοι της Θουρίας και της Μικρομάνης. Με την πρώτη φθινοπωρινή κακοκαιρία  έμεινε χωρίς δημοτικό φωτισμό το Βόρειο τμήμα της Θουρίας καθώς και το χωρίο της Μικρομάνης.

Το πρόβλημα είναι χρόνιο και γνωστό σε όλους. Οι κάτοικοι της Θουρίας έχουν διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα και εγγράφως στην Τοπική Κοινότητα, στον Δήμο Καλαμάτας και στη ΔΕΗ. Κανείς από τους αρμοδίους μέχρι τώρα δεν έχει επιλυθεί της βλάβης. Αντιθέτως, ο Δήμος Καλαμάτας σε απάντηση προς την Τοπική Κοινότητα Θουρίας( 15/1/2021) ρίχνει την ευθύνη στη ΔΕΗ, η δε  ΔΕΗ με εγγραφή απάντηση της  (22/9/2021) καθίστα υπεύθυνο τον Δήμο Καλαμάτας.” Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε” και το πρόβλημα να μη λύνεται από κανέναν!

Την ίδια ώρα που ακριβοπληρώνουμε  τα δημοτικά τέλη και το ρεύμα, οι υπεύθυνοι ψάχνουν ποιος είναι ο υπεύθυνος. Βέβαια, μπορεί στην προκείμενη περίπτωση να διώχνουν την ευθύνη από πάνω τους, κινητοποιούνται άμεσα όμως όταν πρόκειται να εισπράξουν τους λογαριασμούς τους!

Δήμος, Περιφέρεια και κυβέρνηση έχουν τεράστιες ευθύνες για αυτή την κατάσταση, για τη μηδαμινή σχεδόν χρηματοδότηση τέτοιου είδους υποδομών. Όσο συνεχίζεται η πολιτική που υποτάσσεται στη λογική “κόστους -οφέλους” τόσο θα μεγαλώνουν τα προβλήματα της καθημερινότητας. Όσο εφαρμόζεται η πολιτική που σχεδιάζει την οικονομία της χώρας με βάση το κέρδος των λίγων τόσο δεν θα ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες του λαού. Αυτή η πολιτική ευθύνεται για την έλλειψη υποδομών, προσωπικού και επάρκειας σε εξοπλισμό που θα αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις.

·       Απαιτούμε τη δημοτική αρχή να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση  λύση του προβλήματος.

·       Επίσης να πάρει τώρα, αν και καθυστερημένα, όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιπλημμυρική θωράκιση των χωριών ( καθαρισμούς ρεμάτων, αρδευτικών καναλιών του ΓΟΕΒ, φρεατίων κ.α) μιας και από την καταστροφική πλημμύρα του 2016 δεν έχει γίνει τίποτα!

Κομματική Οργάνωση Βάσης του ΚΚΕ

Περιχώρων Δήμου Καλαμάτας”

12-10-2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages