Η «Ορεινή Ακαδημία Ταϋγέτου» (Taygetos Mountain Academy) δημιουργήθηκε από την Κοινότητα Αλαγονίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

 Η «Ορεινή Ακαδημία Ταϋγέτου» (Taygetos Mountain Academy) δημιουργήθηκε από την Κοινότητα Αλαγονίας

Η «Ορεινή Ακαδημία Ταϋγέτου» (Taygetos Mountain Academy) δημιουργήθηκε από την Κοινότητα Αλαγονίας

Share This

 Η «Ορεινή Ακαδημία Ταϋγέτου» (Taygetos Mountain Academy) δημιουργήθηκε από την Κοινότητα Αλαγονίας προκειμένου να καλύψει υπαρκτές ανάγκες των κατοίκων και των φίλων της Αλαγονίας  και με σκοπό να αναδεχθεί η  ζωή και οι δραστηριότητες του βουνού σε μια εποικοδομητική, αναπτυξιακή αλλά και ευχάριστη δραστηριότητα προσιτή σε όλους.

Εργασίες που έτσι κι αλλιώς γίνονται στο βουνό, εντάσσονται σε ένα επιμορφωτικό πλαίσιο προκειμένου να συστηματοποιηθούν και να γίνουν βιωματικό και γνωστικό όφελος όσων το επιθυμούν χωρίς κανένα κόστος συμμετοχής.

Με συγκεκριμένες προδιαγραφές και πρόγραμμα, η Ορεινή Ακαδημία Ταϋγέτου θα διοργανώνει επιμορφωτικούς κύκλους διαφόρων χρονικών και μαθησιακών επιπέδων, αρχής γενομένης από το πρώτο που προγραμματίστηκε για την περίοδο 2021-2022 με τίτλο:

«Woodworks»: Ξυλοκατασκευές στο βουνό και παραδοσιακή επεξεργασία ξύλου

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου κύκλου συνολικής διάρκειας εκατόν δέκα (110) ωρών οι κάτοικοι, οι φίλοι και οι εγγεγραμμένοι επιμορφούμενοι θα επιδοθούν σε ξυλοκατασκευές, με επίκεντρο το χώρο στο κοινοτικό κατάστημα Αλαγονίας αλλά και συγκεκριμένα σημεία του βουνού. Στο πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί σαββατοκύριακα, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων μια μονοήμερη επιστημονική και επιμορφωτική δράση με επίκεντρο το χώρο του Ξυλοπριστηρίου, εορταστικές δραστηριότητες για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου της Αλαγονίας και αποκριάτικα δρώμενα. Περιλαμβάνονται επίσης και ώρες τηλεκπαίδευσης, που θα συμπληρώσουν το απαραίτητο εφηρμοσμένο επιστημονικό πλαίσιο του κύκλου.

Στο καταστατικό κείμενο ίδρυσης και λειτουργίας της Ορεινής Ακαδημίας Ταϋγέτου, το οποίο μπορεί να βρει κανείς μαζί με άλλες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://alagonia.org/academy/ ορίζεται ο τρόπος με τον οποίο οι επιμορφωτές και οι συμμετέχοντες λαμβάνουν βεβαιώσεις για το έργο και την κατάρτισή τους.

Πρόκειται για βεβαιώσεις ολοκλήρωσης των κύκλων ή για βεβαιώσεις συγκεκριμένων ωρών, δηλαδή μέρους των κύκλων σε ό,τι αφορά τους συμμετέχοντες στην επιμόρφωση και σε βεβαιώσεις ιδιότητας επιμορφωτή σε ό,τι αφορά τους συμμετέχοντες στην ομάδα οργάνωσης και επιμορφώσεων. Επίσης στο πλαίσιο της Ακαδημίας μπορεί κανείς να παρέχει και βεβαιωμένες ώρες έργου δημιουργικού εθελοντισμού.

Η Ορεινή Ακαδημία Ταϋγέτου είναι μια συνδιοργάνωση του Δήμου Καλαμάτας (Κοινότητα Αλαγονίας) και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλαγονίας στην οποία συμμετέχει ο Εκπαιδευτικός Δρυμός Ταϋγέτου και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας. Είναι μια δράση ανοιχτή σε συνεργασίες που συνάδουν με τους καταστατικούς της στόχους και το πλαίσιο λειτουργίας της.

  • Περισσότερες πληροφορίες καθώς και πληροφορίες συμμετοχής για τον τρέχοντα κύκλο ‘«Woodworks»: Ξυλοκατασκευές στο βουνό και παραδοσιακή επεξεργασία ξύλου’ βρίσκονται στην προαναφερθείσα ιστοσελίδα της Ορεινής Ακαδημίας Ταϋγέτου (http://alagonia.org/academy/).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages