Εγκρίθηκαν τα αντιπλημμυρικά στους Δήμους Οιχαλίας και Πύλου- Νέστορος - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Εγκρίθηκαν τα αντιπλημμυρικά στους Δήμους Οιχαλίας και Πύλου- Νέστορος

Εγκρίθηκαν τα αντιπλημμυρικά στους Δήμους Οιχαλίας και Πύλου- Νέστορος

Share This


 Εγκρίθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα στους Δήμους Οιχαλίας και Πύλου – Νέστορος, στη Μεσσηνία, από την Οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Όσον αφορά στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, εγκρίθηκε το 1ο πρακτικό (εκ νέου) της δημοπρασίας για το έργο επισκευής του Δικαστικού Μεγάρου Σπάρτης στο πλαίσιο της ανοικτής διαδικασίας μέσω του ΕΣΗΔΗΣ. Ακόμα, εγκρίθηκε και η παραχώρηση ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) με θερμική κάμερα στο Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης της Ελληνικής Αστυνομίας.

Εξ άλλου, η Οικονομική Επιτροπή προέβη στην έγκριση του πρακτικού δικαιολογητικών συμμετοχής – τεχνικών προσφορών και του πρακτικού οικονομικών προσφορών στο πλαίσιο του ηλεκτρονικού ανοικτού άνω των ορίων διαγωνισμού για την προμήθεια και τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα στο αθλητικό κέντρο της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα.

Ενέκρινε επίσης το 2ο πρακτικό της επιτροπής διαγωνισμού για τη συνέχιση της διαδικασίας ανάδειξης αναδόχου του προϋπολογισμού κατά τη μελέτη 115.000 ευρώ έργου βελτίωσης της ασφάλειας κυκλοφορίας στην 9η εθνική οδό, στην έξοδο των Φιλιατρών προς Κυπαρισσία, στη Μεσσηνία.

Στη συνεδρίαση της, εξ άλλου, η Επιτροπή προέβη στην έγκριση διενέργειας ηλεκτρονικού διαγωνισμού για τον καθαρισμό υδατορεμάτων στην Αρκαδία, έργο προϋπολογισμού 100.000 ευρώ από πιστώσεις ΚΑΠ της Περιφερειακής Ενότητας.

Ενέκρινε ακόμα την δαπάνη και την διάθεση πίστωσης για την εξόφληση των δαπανών δημοσίευσης της προκήρυξης του διαγωνισμού για την εκπόνηση μελέτης με αντικείμενο την κατασκευή της επαρχιακής οδού Τρίπολη – Καστρί – Αγιος Πέτρος, στα τμήματα α) παράκαμψη Τεγέας και β) ορεινή Μελιγού – Αστρος, με τις παρακάμψεις του Αστρους.

Από την Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκε επίσης το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, στο πλαίσιο της διεξαγωγής του ετήσιου Συνεδρίου του German Travel Industry Association (Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Γερμανίας) DRV, συνολικού προϋπολογισμού 128.444 ευρώ.

Εγκρίθηκε ακόμα το αποτέλεσμα του διαγωνισμού και η ανάθεση της μελέτης για την αντιπλημμυρική προστασία της Δημοτικής Ενότητας Μαντίνειας, στη Μεσσηνία

Η Επιτροπή προέβη επίσης στην έγκριση του πρακτικού Γ ́ της επιτροπής διενέργειας και αξιολόγησης του ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου ως προς την προμήθεια τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής για τις ανάγκες του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ/FEAD) των Κοινωνικών Συμπράξεων των Π.Ε. Αργολίδας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Τέλος, μεταξύ άλλων, εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού “Δήμητρα”, με αντικείμενο τις δράσεις για την επιτυχημένη εγκατάσταση υποτροπικών ειδών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages