Θετική είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τα οικονομικά του Δήμου Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Θετική είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τα οικονομικά του Δήμου Καλαμάτας

Θετική είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τα οικονομικά του Δήμου Καλαμάτας

Share This


Θετική είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τα οικονομικά του Δήμου Καλαμάτας, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης, λίγο πριν την ολοκλήρωση του έτους. Ο Δήμος είναι συνεπής και φερέγγυος ως προς τις οικονομικές υποχρεώσεις του, κάτι στο οποίο βοηθά η χρηστή διαχείριση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης προϋπολογισμού 2021, έως 30 Δεκεμβρίου, ο προϋπολογισμός έχει διαμορφωθεί στα 88.008.931,42€ από τα 70.027.739,10€ (αρχικός προϋπολογισμός). Η αύξηση αυτή, σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, είναι αποτέλεσμα του σχεδιασμού και των διεκδικήσεων του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής, καθώς εξασφαλίστηκαν νέες χρηματοδοτήσεις και εντάξεις έργων. Το χρηματικό υπόλοιπο ανέρχεται περίπου στα 15 εκατ. €.

Ο Αντιδήμαρχος, επίσης, εστίασε στον τομέα της εξυπηρέτησης των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Οικονομικών, σε μια περίοδο με ιδιαίτερες δυσκολίες λόγω της πανδημίας. Ο Δήμος εκπληρώνει σε σύντομο χρόνο τις υποχρεώσεις του προς προμηθευτές, εργολάβους κ.λπ., ενισχύοντας την τοπική αγορά. Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, εντός του Δεκεμβρίου και έως σήμερα έχει καταβληθεί σε πληρωμές προς τρίτους ποσό της τάξεως των 4.084.238,65, με την εκτίμηση της Οικονομικής Υπηρεσίας, ότι θα αγγίξει το ποσό αυτό στο κλείσιμο του έτους τα 4,5 εκατ. €. Συνολικά έως και σήμερα από την αρχή του έτους, έχουν γίνει πληρωμές που ξεπερνούν τα 34 εκατ. €.

Ελάχιστες είναι οι εκκρεμότητες των παραστατικών που δεν έχουν ενταλματοποιηθεί, με την Υπηρεσία να έχει διαχειριστεί κατά τη διάρκεια του έτους εκατοντάδες καταχωρημένα παραστατικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages