Πυρά ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για την ένταξη Σωματείων στο Μητρώο της Γ.Γ.Α. - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για την ένταξη Σωματείων στο Μητρώο της Γ.Γ.Α.

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για την ένταξη Σωματείων στο Μητρώο της Γ.Γ.Α.

Share This

 


Σε ανακοίνωσή της η Αθλητική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μεσσηνίας εξαπόλυσε «πυρά» σε Αυγενάκη αλλά και σε τοπικό επίπεδο για τη διαδικασία που ακολουθείτε ως προς την ένταξη Αθλητικών Σωματείων στο Μητρώο της Γ.Γ.Α..

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας είναι καταστροφική σε όλα τα μέτωπα και ακόμα χειρότερη στον αθλητισμό. Σε προηγούμενη ανακοίνωση μας, είχαμε προβλέψει ότι η κόντρα ΕΠΟ και Αυγενάκη θα οδηγήσει σε τέλμα τον ερασιτεχνικό, αλλά και τον επαγγελματικό αθλητισμό, με τους φόβους μας να επιβεβαιώνονται.

Στο τοπικό ποδόσφαιρο, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας, κ. Βασίλης Σπηλιώτης θα πρέπει επιτέλους να ξεχωρίσει την πολιτική του ιδιότητα από την αθλητική και να αφήσει την τακτική διοίκησης του ποδοσφαίρου ως νέος Καίσαρας και δη Νέρωνας, στηρίζοντας πολιτικά τον Αυγενάκη, αλλά διαφωνώντας με το μητρώο.

Η ΓΓΑ και ο Αυγενάκης οφείλουν να μας ενημερώσουν για το αν η οικονομική ενίσχυση των συλλόγων είναι εξασφαλισμένη σε βάθος τριετίας ή αν θέλουν μόνο να ελέγχουν τα σωματεία μέσα από την παρωδία του αθλητικού μητρώου, όπως αυτή είναι σήμερα.

Έχοντας την πληροφόρηση ότι το μητρώο θα ανοίξει με διαδικασίες “Fast Track” για να μπορέσουν να ενταχθούν επιλεγμένα σωματεία, οφείλουμε να απευθύνουμε το ερώτημα αν ισχύει κάτι τέτοιο; Αν είναι αληθές, τότε πρόκειται για ξεκάθαρη χειραγώγηση σωματείων για ψηφοθηρικούς λόγους.

Όσον αφορά την περιφέρεια, υπάρχουν αμφιβολίες για τη σωστή τήρηση της νομοθεσίας σε ό, τι έχει να κάνει με την έκδοση αδειών τέλεσης αγώνα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η παράνομη έναρξη πρωταθλημάτων και η ένσταση ομάδων για την εγκυρότητα αγώνων. Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί η περιφέρεια δεν λειτουργεί με βάση τον νόμο του Αυγενάκη όσον αφορά τις αδειοδοτήσεις.

Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι η προάσπιση του αθλητισμού ως κοινωνικό αγαθό. Είμαστε ξεκάθαρα υπέρ του μητρώου αρκεί να γίνεται με σαφείς και διαφανείς διαδικασίες, χωρίς να χωρίζουμε σωματεία σε η-μέτερα και υ-μέτερα. Τέλος, απαραίτητη είναι η εξασφάλιση της οικονομικής ενίσχυσης του ερασιτεχνικού αθλητισμού σε βάθος τουλάχιστον τριετίας ώστε να μπορούν τα σωματεία να κάνουν τον σχεδιασμό τους.

Διώχνετε τους αθλητές από τα γήπεδα.

Η καθυστέρηση και οι αναβολές έχουν σαν αποτέλεσμα τα νεαρά παιδιά να έχουν χάσει τον ενθουσιασμό τους και οι παράγοντες που είναι απλοί άνθρωποι της βιοπάλης, δεν αντέχουν οικονομικά να στηρίζουν ομάδες που δεν αγωνίζονται.

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός θέλει στήριξη και όχι αναβολή και κοροϊδία για ψηφοθηρικούς λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages