Ρυθμό έχει πάρει η διαχείριση των απορριμμάτων στη ΜΕΣΣΗΝΙΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ρυθμό έχει πάρει η διαχείριση των απορριμμάτων στη ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Ρυθμό έχει πάρει η διαχείριση των απορριμμάτων στη ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Share This

 


Ρυθμό έχει πάρει η διαχείριση των απορριμμάτων σε μια πορεία προς την κεντρική διαχείριση, από την μεταβατική που βρισκόμαστε σήμερα. Σήμερα επί τάπητος τέθηκαν όλα τα ζητήματα στις πολιτικές που αρθρώνονται στην ημερίδα του ΦΟΔΣΑ στην Τρίπολη και η οποία είχε στο επίκεντρο την κυκλική οικονομία. Ωστόσο για μια ακόμη φορά αίσθηση προκάλεσαν οι αναφορές Νίκα που έμμεσα… αποδόμησε την πολιτική του Υπουργείου Περιβάλλοντος αναφέροντας πως είμαστε πίσω σε μια σειρά από τομείς και δράσεις.

Όσα σημείωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας σε ημερίδα

Στην ημερίδα, στην οποία μεταξύ άλλων συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος, χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Καλαμάτας και Αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου Θανάσης Βασιλόπουλος.

Ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η κυκλική οικονομία είναι η απάντηση στην ανάγκη για εξοικονόμηση φυσικών πόρων και αειφόρο ανάπτυξη και υπογράμμισε πως η Καλαμάτα έχει ως βασικό άξονα τη διαχείριση των απορριμμάτων και την κυκλική οικονομία στο κλιματικό συμβόλαιο το οποίο συντάσσει στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην Ευρωπαϊκή Αποστολής των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030.

315912888 5610263679063532 7630411395379135996 n

Ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Καλαμάτας επεσήμανε, επίσης, ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου σιγά – σιγά μπαίνει σε μια άλλη εποχή, αυτή της κεντρικής διαχείρισης.

Ο κ. Βασιλόπουλος, σε άλλο σημείο της τοποθέτησή του, ανέφερε: «Η κεντρική διαχείριση είναι η μόνη λύση που γρήγορα, περιβαλλοντικά ορθά, και με σχετικά χαμηλό κόστος, μπορεί να διαχειριστεί το σύνολο των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Μπορούμε όμως εμείς, έχοντας εξασφαλίσει την κεντρική διαχείριση, να υλοποιήσουμε πολιτικές μείωσης του όγκου των απορριμμάτων μέσω της διαλογής στην πηγή. Με ανάκτηση, ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση, με πράσινα σημεία, με δίκτυο βιοαποβλήτων, με οικιακή και συνοικιακή κομποστοποίηση, με το πρόγραμμα του Υπουργείου “πληρώνω όσο πετάω” και πολλά άλλα που σχεδιάζονται από τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Αποβλήτων».

«Στόχος όλων ήταν, είναι και παραμένει ως βασικό ζητούμενο, η βιώσιμη ανάπτυξη, μέσω της αναβάθμισης του βιοτικού επιπέδου των συμπολιτών μας», σημείωσε κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Βασιλόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages