Με αφετηρία τον «Οδηγό Υγιεινής Διατροφής», ξεκίνησε ένας ουσιαστικός διάλογος με τη νέα γενιά για τη διατροφή, την υγεία και το περιβάλλον, μέσα από σειρά εκπαιδευτικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν σε σχολεία της Μεσσηνίας.
Οι δράσεις υλοποιήθηκαν από την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Α.Ε., στο πλαίσιο του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας «Το Βιολογικό Τραπέζι της Νοτιοδυτικής Ελλάδας ΙΙ – BIO EFFECT GREECE», ενταγμένου στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014–2020, Μέτρο 19.3 (Διατοπική και Διακρατική Συνεργασία).
Ο «Οδηγός Υγιεινής Διατροφής», που συντάχθηκε με την επιστημονική επιμέλεια της Ελένης Ε. Νικολάου, MSc Κλινικής Διαιτολόγου – Αθλητικής Διατροφολόγου, αποτέλεσε τη βάση για τις επιμορφωτικές συναντήσεις που ακολούθησαν, μεταδίδοντας τη γνώση με κατανοητό και συμμετοχικό τρόπο.
Οι δράσεις υλοποιήθηκαν ως εξής:
-Πέμπτη 10 Απριλίου 2025: Β’ Γυμνασίου Γαργαλιάνων
-Δευτέρα 28 Απριλίου 2025: Γυμνάσιο και Λύκειο Μεθώνης
-Δευτέρα 5 Μαΐου 2025: Β’ Λυκείου Πύλου
Τις παρουσιάσεις πραγματοποίησε η Ασπασία Τσόκα, διατροφολόγος – διαιτολόγος, με στόχο την ενεργή συμμετοχή των μαθητών, ενισχύοντας την προσωπική εμπλοκή και την κατανόηση βασικών εννοιών υγιεινής ζωής και βιώσιμης διατροφής.
Θεματικές ενότητες που παρουσιάστηκαν:
-Βασικές αρχές ισορροπημένης διατροφής και η Μεσογειακή Πυραμίδα
-Τροφικές ομάδες και μακροθρεπτικά συστατικά
-Ανάγνωση διατροφικών ετικετών (σάκχαρα, αλάτι)
-Ρόλος των φυτικών ινών και των βιταμινών
-Σημασία φυσικής άσκησης, ύπνου και περιορισμού οθονών
Παρουσίαση των βιολογικών προϊόντων, τρόποι παραγωγής και τα οφέλη τους για την υγεία και το περιβάλλον
Η πρωτοβουλία επιδιώκει να δημιουργήσει συνειδητοποιημένους νέους καταναλωτές, ενισχύοντας τη γνώση γύρω από τη διατροφή και την επιλογή ποιοτικών, τοπικών και βιώσιμων προϊόντων.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Α.Ε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου