ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ..ΜΕ ΤΡΑΚΤΕΡ ΚΑΙ ΜΕ...ΟΡΓΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ..ΜΕ ΤΡΑΚΤΕΡ ΚΑΙ ΜΕ...ΟΡΓΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ..ΜΕ ΤΡΑΚΤΕΡ ΚΑΙ ΜΕ...ΟΡΓΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Share This
Με τα τρακτέρ και τα αγροτικά, βγήκαν στους δρόμους οι αγρότες, διαμαρτυρόμενοι για την χαμηλή τιμή του ελαιολάδου. Κοινή κινητοποίηση, πραγματοποίησαν σήμερα οι αγροτικοί σύλλογοι Γαργαλιάνων – Μεσσήνης -Χανδρινού καθώς και άλλοι σύλλογοι της Μεσσηνίας ,μέλη των οποίων  έφτασαν στην Καλαμάτα  με τα τρακτέρ.
Στην συνέχεια συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο, στον οποίο ανέλυσαν τα αιτήματα τους, τα οποία είναι:
 1. Κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτικά προϊόντα  που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα ικανό για επιβίωση .
 2. Να σταματήσει το αίσχος των ανοιχτών τιμών ,  και απαιτούμε την άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοση τους για να μπορούν να αντιμετωπιστούν τα «κανόνια» των έμπορων με την κατάθεση εγγυητικών επιστολών στην τράπεζα ώστε να έχουν το δικαίωμα στο εμπόριο την διακίνηση των προϊόντων. Κρατικός έλεγχος για της παράνομες Ελληνοποιήσεις η οποίες υποβαθμίζουν   τα αγροτικά προϊόντα.
 3. Να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές του ΕΦΚΑ και να αποσυνδεθεί ο υπολογισμός τους  από το Καθαρό φορολογητέο εισόδημα. Αύξηση των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων , μείωση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης , αποκλειστικά δημόσια υγεία και πρόνοια .
 4. Να μην μειωθεί το αφορολόγητο όριο που κατέκτησαν οι αγρότες στα μπλόκα αλλά να αυξηθεί. Φορολογία σε πραγματικό εισόδημα , κατάργηση προκαταβολής φόρου και  τεκμηρίων διαβιώσεις .
 5. Κόστος  παραγωγής:
 • Αφορολόγητο πετρέλαιο
 • μείωση τιμής αγροτικού     ρεύματος
 • κατασκευή αναγκαίων έργων υποδομής ( αγροτική οδοποιία , αρδευτικά , αντιπλημμυρικά )
 1. Άμεση καταβολή αποζημιώσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα . Άμεση κάλυψη των φετινών καταστροφών , αλλαγή αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ , κρατικός φορέας που θα καλύπτει το 100 % της πραγματικής ζημιάς που θα έχει υποστεί ο παραγωγός
 2. Να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από τις ανάρτησης των δασικών χαρτών του 1945 και αντικατάσταση τους , με νεώτερους και σύνδεση με το ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς καμιά επιβάρυνση για τους αγροτοκτηνοτρόφους .
 3. Αύξηση  ακατάσχετου ορίου στους τραπεζικούς λογαριασμούς  , να σταματήσουν οι παρακρατήσεις για χρέη σε εφορία , ΕΦΚΑ , ΕΛΓA.Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας – χωραφιού για δάνεια αντικειμενικής αξίας έως 300.000 ευρώ
 4. Να σταματήσουν τα αγροτοδικεία και  η ποινικοποίηση των αγώνων των αγροτών .”
Από την πλευρά του ο κ. Αναστασόπουλος εξέφρασε την στήριξη της Περιφερειακής Αρχής στα αιτήματα που χρήζουν κυβερνητικής παρέμβασης και δεσμεύτηκε να ικανοποιήσει αυτά που είναι της Περιφέρειας.
Εν τω μεταξύ, οι αγρότες εξέφρασαν παράπονα καθώς όπως υποστήριξαν, η αστυνομία δεν διευκόλυνε την διαδήλωση τους, ενώ δεν έλλειψαν και οι εντάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages