ΟΧΙ λέει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καλαμάτας στην Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

ΟΧΙ λέει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καλαμάτας στην Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων

ΟΧΙ λέει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καλαμάτας στην Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων

Share This
“Όχι στην Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων. Η Κυριακή είναι αργία” Την αντίθεσή του στην Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων εκφράζει με ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται: “Η Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 είναι μια ακόμα Κυριακή που τα μαγαζιά είναι ανοιχτά πανελλαδικά στο πλαίσιο που ορίζει ο νόμος των 8 Κυριακών. Η πολιτική αυτή εξυπηρετεί τη βούληση των μεγάλων πολυκαταστημάτων, των ξένων αλυσίδων στο εμπόριο, των malls, των εκπτωτικών χωριών, που θέλουν να οδηγήσουν στο κλείσιμο τις μικρές επιχειρήσεις στο εμπόριο, έρχεται και διαμορφώνει συνθήκες για την πλήρη απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές με φωτογραφικές διατάξεις. Επίσης δίνεται το δικαίωμα χωρίς καμία διαβούλευση, στους εργοδότες του επιχειρηματικού πάρκου Δήμου Σπάτων, να ανακοινώνουν λειτουργία όλων των Κυριακών, με αστεία επιχειρήματα περί δήθεν ανάγκης λειτουργίας των καταστημάτων λόγω «αυξημένης επισκεψιμότητας για να γνωρίσουν καλύτερα τα ζώα»!!! επειδή είναι κοντά το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο! Επίσης, το Jumbo ανακοίνωσε, παράνομα, την απόφασή του να λειτουργεί όλες τις Κυριακές του χρόνου στα υποκατάστημά του σε Πρέβεζα και Κατερίνη. 
 Στοχεύοντας στην καταστρατήγηση κάθε εργασιακού δικαιώματος για τους εμποροϋπαλλήλους και το δικαίωμά τους για ανάπαυση προωθούν γενικευμένη επιβολή ελαστικών μορφών απασχόλησης. Ένα μέτρο αναποτελεσματικό, που κάθε χρόνο αποδεικνύει ότι από την αγορά λείπει το εισόδημα από τους εργαζόμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες για κατανάλωση και όχι ο χρόνος. Επίκαιρο, όσο ποτέ, η επαναφορά μιας δικής μας ρύθμισης λειτουργίας των καταστημάτων και της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Το Ε.Κ.Κ. θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την επαναφορά ανθρώπινων εργασιακών σχέσεων και αξιοπρεπών μισθών. Καταγγέλλουμε τις πολιτικές που εξυπηρετούν την βούληση των πολυεθνικών στο εμπόριο που εκμεταλλεύονται εργαζόμενους και καταναλωτές.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages