ΤΟ ΚΑΣ για το νέο Μουσείο στην Αρχαία Μεσσήνη - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΤΟ ΚΑΣ για το νέο Μουσείο στην Αρχαία Μεσσήνη

ΤΟ ΚΑΣ για το νέο Μουσείο στην Αρχαία Μεσσήνη

Share This

 


Ένα σημαντικό βήμα στην επίτευξη του στόχου για την κατασκευή νέου Μουσείου στην Αρχαία Μεσσήνη, πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021, κατά τη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου – Συμβουλίου Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Συγκεκριμένα το αρμόδιο Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα το «Κτιριολογικό Πρόγραμμα Νέου Μουσείου Αρχαίας Μεσσήνης», τακτικό μέλος του οποίου είναι και ο Μεσσήνιος Δημήτρης Καφαντάρης.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για τη σπουδαία αυτή εξέλιξη. Πρόκειται για ένα έργο που θα αυξήσει τους εκθεσιακούς χώρους, αναδεικνύοντας σημαντικά ευρήματα ξεπερνώντας τα όρια του Δήμου. Η Δημοτική Αρχή προωθεί αναπτυξιακά έργα αλλά και πρωτοβουλίες για την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς», δήλωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.

Κύρια στοιχεία του νέου Μουσείου όπως αυτά περιγράφονται στο κτιριολογικό πρόγραμμα είναι:

-Η αύξηση των εκθεσιακών χώρων και η έκθεση αρχαιολογικού υλικού με στόχο την καλύτερη προβολή, ανάδειξη, προστασία και μελέτη των μείζονος σημασίας ευρημάτων.

-Η αναβάθμιση και αύξηση της επιφάνειας των αποθηκευτικών χώρων του μουσείου με στόχο την προστασία και διεπιστημονική μελέτη παλαιότερων ευρημάτων και αυτών που αναμένεται να έρθουν στο φως.

-Η διαμόρφωση ειδικού χώρου λειτουργίας εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκδηλώσεων, χώρου προβολών και βιβλιοθήκης και αίθουσα περιοδικών εκθέσεων.

-Η χωροθέτηση χώρων φιλοξενίας, βιβλιοθήκης, χώρων αποθηκών και εργαστηρίων. Η επέκταση του μουσείου σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα αναπτυχθεί σε έκταση 2.400 τ.μ., με 1.000 τ.μ. εκθεσιακούς χώρους. Τα οικόπεδα, ιδιοκτησίας του Δήμου, θα παραχωρηθούν στο ΥΠΠΟΑ για την υλοποίηση του έργου.

1 σχόλιο:

  1. Γεια σας και καλωσορίσατε στην Spotcap Global Financial Services, με λένε Claudia Klein, είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος. Προσφέρω κάθε είδους υπηρεσίες δανείου

    Χρειάζεστε επειγόντως οικονομική ενίσχυση; Χρειάζεστε δάνειο για διάφορους σκοπούς; εάν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου μέσω | spotcapglobalservices@gmail.com | ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | και να έχετε ένα δάνειο στο λογαριασμό σας εντός 24 ωρών επειδή παρέχουμε Εξαιρετικές Υπηρεσίες Δανείου σε όλο τον κόσμο.

    Προσφέρουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου (Προσωπικό Δάνειο, Επιχειρηματικό Δάνειο και πολλά άλλα), προσφέρουμε τόσο μακροπρόθεσμα όσο και βραχυπρόθεσμα δάνεια και επίσης μπορείτε να δανειστείτε έως και 15 εκατομμύρια ευρώ και δίνουμε δάνεια με χαμηλό επιτόκιο 3% ετησίως. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα δανειακών προϊόντων.

    Αναγνωρίζω το γεγονός ότι η λήψη νόμιμου δανείου ήταν πάντα ένα τεράστιο πρόβλημα Σε άτομα που έχουν οικονομικό πρόβλημα και χρειάζονται λύση σε αυτό, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να λάβουν δάνεια ιδίων κεφαλαίων από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω υψηλό επιτόκιο, ανεπαρκής εξασφάλιση, λόγος χρέους προς εισόδημα, χαμηλό πιστωτικό αποτέλεσμα ή οποιονδήποτε άλλο λόγο

    Όχι άλλες ώρες αναμονής ή αγχωτικές επισκέψεις σε τράπεζες. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να πάρετε ένα δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου το χρειάζεστε

    Παρέχουμε υπηρεσίες δανείου 24 ωρών παγκόσμιας κλάσης. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο | spotcapglobalservices@gmail.com | ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | & Λάβετε αμέσως απάντηση

    Η οικογένειά σας, οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας δεν χρειάζεται να γνωρίζουν ότι έχετε χαμηλά μετρητά, απλά γράψτε μας και θα λάβετε δάνειο.

    Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages