Προφυλακίστηκε στη Μεσσηνία ο 30χρονος που είχε ομολογήσει ότι έβαζε πυρκαγιές από πρόθεση - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

Προφυλακίστηκε στη Μεσσηνία ο 30χρονος που είχε ομολογήσει ότι έβαζε πυρκαγιές από πρόθεση

Προφυλακίστηκε στη Μεσσηνία ο 30χρονος που είχε ομολογήσει ότι έβαζε πυρκαγιές από πρόθεση

Share This

 


Ενας 30χρονος που είχε ομολογήσει τις προηγούμενες ημέρες ότι έβαζε φωτιές κατ’ εξακολούθηση στην ευρύτερη περιοχή της Χρυσοκελλαριάς Μεσσηνίας, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και της εισαγγελέως του Πρωτοδικείου Καλαμάτας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 30χρονος ενώπιον των ανακριτικών αρχών που παρουσιάστηκε σήμερα (24/07), ανασκεύασε και αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισής του Αντώνη Κατσά, με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία της δικογραφίας και κυρίως την ομολογία του κατηγορουμένου, αλλά και σε ένα μεγάλο βαθμό και εξαιτίας της περιρρέουσας αυτή τη στιγμή ατμόσφαιρας, το γεγονός ότι δηλαδή καίγεται όλη η Ελλάδα, το αποτέλεσμα της ανακριτικής διαδικασίας ήταν αναμενόμενο.

Ανασκεύασε την ομολογία του

Επίσης, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο κ. Κατσάς, έκανε γνωστό πως ο κατηγορούμενος ενώπιον του ανακριτή αρνήθηκε τις κατηγορίες, ανασκεύασε την ομολογία του και τη χαρακτήρισε ως προϊόν έντονων κυρίως ψυχολογικών πιέσεων που δέχθηκε από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Παράλληλα, ο δικηγόρος έκανε γνωστό ότι υπήρξαν μάρτυρες υπερασπίσεως που έκαναν γνωστό, ότι ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει πρόβλημα χαρακτηριστικό του χαρακτήρα του, να μεγαλοποιεί ή και να κατασκευάζει σε επίπεδο μυθομανίας κάποια πράγματα, κάτι το οποίο αποτέλεσε και την αφορμή να ζητηθεί εκ μέρους του ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για να αποδειχθεί η μυθομανία αυτή.

Ο κ. Κατσάς εξέφρασε και τον προβληματισμό του για το γεγονός, ότι μετά την πολύωρη και εξονυχιστική διαδικασία, ότι ενώ υπάρχει η δυνατότητα αντικειμενικής διαπίστωσης της παρουσίας του κατηγορούμενου στον τόπο έναρξης των πυρκαγιών (τουλάχιστον των δύο πρόσφατων στις 18 και 19 Ιουλίου) από τις κάμερες που υπάρχουν εντός του χωριού και σε συγκεκριμένα από σιδηροπωλείο και από φαρμακείο, από όπου άνετα μπορεί να διαπιστωθεί αν ο κατηγορούμενος έφυγε από το σπίτι ή το μαγαζί του προς την κατεύθυνση του σημείου που φέρεται να άρχισαν οι δύο από τις πυρκαγιές. Και αυτό το στοιχείο δεν εισεφέρθη στην ανάκριση.

Έκανε δε γνωστό, πάντα σύμφωνα με την ΕΡΤ, ότι υπέβαλε αίτημα  να έρθει το υλικό της κάμερας που δείχνει την πορεία του δρόμου και την παρουσία ανθρώπων, είτε πεζών, είτε σε οχήματα όλο το 24ωρο, καθώς με αυτό το δεδομένο με απόλυτη σιγουριά θα αποδειχθεί ή θα απορριφθεί ο ισχυρισμός του κατηγορούμενου.

Το χρονικό

Ο 30χρονος που πιθανότατα θα οδηγηθεί στις φυλακές Ναυπλίου, είχε προσαχθεί την περασμένη Τετάρτη 19 Ιουλίου, στα πλαίσια του αυτοφώρου από το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ.  ύστερα από την τελευταία φωτιά που είχε ξεσπάσει στην Υάμεια του Δήμου Πύλου Νέστορος. Κατά την ανάκριση του είχε ομολογήσει ότι έβαζε φωτιές κατ’ εξακολούθηση τόσο φέτος όσο και τα προηγούμενα χρόνια, στην ευρύτερη περιοχή της Χρυσοκελλαριάς, μέρος στο οποίο ζει και ο ίδιος. Η αίτια των πράξεων του, όπως είχε πει στις αρχές ήταν ότι τον εξιτάρει να βλέπει την κινητικότητα τόσο των εναέριων όσο και τον επίγειων μέσων πυρόσβεσης.

Ήταν γνωστός στις αρχές και στη σημερινή δικογραφία, μπήκαν και υποθέσεις οι οποίες εκκρεμούσαν στις δικαστικές αίθουσες με ανάλογες κατηγορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages