ΝΤΡΟΠΗ- Ζητάνε πίσω επίδομα ανεργίας από καρκινοπαθή εκπαιδευτικό στη Μεσσηνία - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΝΤΡΟΠΗ- Ζητάνε πίσω επίδομα ανεργίας από καρκινοπαθή εκπαιδευτικό στη Μεσσηνία

ΝΤΡΟΠΗ- Ζητάνε πίσω επίδομα ανεργίας από καρκινοπαθή εκπαιδευτικό στη Μεσσηνία

Share This

 


Ανακοίνωση του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Μεσσηνίας

«Η απανθρωπιά στο μεγαλείο της! Ζητάνε πίσω το επίδομα ανεργίας του έτους 2022 από καρκινοπαθή εργαζόμενη εκπαιδευτικό αγγλικών στον ιδιωτικό τομέα», τονίζει το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας, σε υπόμνημά του, προς το Γραφείο Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το Γραφείο του ΓΓ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τον Διοικητή της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) και την Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει στο υπόμνημά του το Συνδικάτο, «εργαζόμενη εκπαιδευτικός αγγλικών στην ιδιωτική εκπαίδευση, επειδή κόλλησε 1 ένσημο ως εξετάστρια προφορικών σε εξετάσεις πιστοποίησης αγγλικών τον Ιούνιο του 2022, τώρα η ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) της ζητάει να επιστρέψει όλο το περσινό επίδομα ανεργίας, ποσό που φτάνει τα 1.611 ευρώ.

Η συγκεκριμένη εργαζόμενη, διεγνωσμένη με σπάνια μορφή καρκίνου, τιμωρείται επειδή “έκανε το έγκλημα” να δουλέψει 1 μέρα ως εξετάστρια προφορικών στον τομέα της και μάλιστα με νόμιμη – δηλωμένη εργασία και όχι με “μαύρη”».

«Το συγκεκριμένο περιστατικό πέρα από απάνθρωπο απέναντι σε μια καρκινοπαθή γυναίκα, είναι και εκδικητικό. Η συγκεκριμένη εργαζόμενη έχει κάνει ένσταση προς τη ΔΥΠΑ, από τις 19 Ιούνη 2023 που ζητάει να μην επιστρέψει όλο το πόσο και να διευκολυνθεί μιας και έχει επιβαρυμένα έξοδα λόγω της ασθένειας της. Ακόμα δεν έχει λάβει καμία απάντηση από την ΔΥΠΑ». επισημαίνει.

«Απαιτούμε από την διοίκηση της ΔΥΠΑ και το Υπουργείο Εργασίας:

  • Άμεσα να διευκολυνθεί η συγκεκριμένη καρκινοπαθής και να ικανοποιηθεί το αίτημα της.
  • Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Πολύ συχνά, εργαζόμενοι – εκπαιδευτικοί ξένων γλωσσών που παίρνουν επίδομα ανεργίας τους καλοκαιρινούς μήνες, συμμετέχουν ως εξεταστές σε εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας. Επομένως είτε βρίσκονται στην ίδια θέση να τους ζητάνε τα λεφτά από το επίδομα πίσω, είτε αναγκάζονται να πάνε ως εξεταστές με μαύρη και ανασφάλιστη εργασία. Ζητάμε να υπάρξει συγκεκριμένη ρύθμιση γι’ αυτές τις περιπτώσεις», καταλήγει το Συνδικάτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages