Κινητοποίηση μαθητών της Καλαμάτας ενάντια στο πολυνομοσχέδιο - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

Κινητοποίηση μαθητών της Καλαμάτας ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

Κινητοποίηση μαθητών της Καλαμάτας ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

Share This
Μαθητές της Καλαμάτας, μαζί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς , θα πραγματοποιήσουμε παράσταση διαμαρτυρίας τη Τρίτη 28 Απριλίου στις 11.π.μ στη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που έφερε για συζήτηση στη Βουλή η Υπουργός Παιδείας.
   Σε δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:
“Είναι ένα Νομοσχέδιο καταδικασμένο από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Από τους μαθητές, τους φοιτητές, από τους γονείς και τους καθηγητές μας. Και αυτό γιατί το Νομοσχέδιο περιλαμβάνει απανωτές και ατελείωτες εξετάσεις από την Α Γυμνασίου έως τις Πανελλαδικές. Δηλαδή: άγχος, ακόμη πιο πολλές ώρες στα φροντιστήρια, ακόμα πιο πολλά λεφτά να δίνουν οι γονείς μας για την εκπαίδευσή μας και ακόμη λιγότερο ελεύθερο χρόνο για εμάς! Είναι ένα Νομοσχέδιο που κάνει κυριολεκτικά το σχολείο μας ένα ακριβό εξοντωτικό και ατελείωτο εξεταστικό κέντρο! Συγκεκριμένα:
  • Επαναφέρει την Τράπεζα Θεμάτων σε όλο το Λύκειο. Δηλαδή, θα δίνουμε εξετάσεις πανελλαδικού τύπου σε θέματα καρμπόν επί τρία συνεχόμενα χρόνια. 
  • Περισσότερες εξετάσεις σε 7 μαθήματα από την Α’ Γυμνασίου. Γιατί αυτό λείπει στα παιδιά 13 χρονών για να μαθαίνουν καλύτερα. Και άλλες εξετάσεις.
  • Η Γ’ λυκείου θα εξετάζεται και στο «Κόντρα Μάθημα». Η θεωρητική στα μαθηματικά και η θετική στην ιστορία, Έτσι θα καταφέρουμε να αγαπήσουμε και να μάθουμε και το αντίστοιχο μάθημα που μπορεί μέχρι τώρα να φοβόμασταν! Δηλαδή μέσα από εξετάσεις και ξανά εξετάσεις ένας μαθητής πχ της θεωρητικής θα αγαπήσει τα μαθηματικά!
  • Απανωτές αλλαγές ξανά στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα (Πέρυσι Κοινωνιολογία για τη θεωρητική, τώρα αποφασίζουν ξανά τα Λατινικά για τη Θεωρητική).
  • Μειώνουν από του χρόνου- δηλαδή σε παιδιά που θα δώσουν πανελλαδικές εν μέσω κορονοιού- τις μετεγγραφές!
Από την επόμενη χρονιά, θα σκεφτούν λένε πως θα συνυπολογίζεται ο βαθμός από όλες τις τάξεις του Λυκείου, όπως και το πως θα μειωθούν οι εισακτέοι στα ΑΕΙ και θα μπει και η ελάχιστη βάση εισαγωγής. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, επαναφέρει τις 3ημερες έως και 5ημερες αποβολές, τον τίτλο διαγωγής στο απολυτήριο, αυξάνει τον βαθμό προαγωγής στις τάξεις!”
 ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΕΝΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ!
Εμείς αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε για ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΜΟΡΦΩΝΕΙ- ΟΧΙ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ. Αυτό φωνάξαμε και θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε με κάθε τρόπο!
Απαιτούμε σαν μαθητές, η κυβέρνηση:
Να πάρει πίσω το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε.
Να ανακοινώσει την Ημερομηνία των Πανελλαδικών εξετάσεων.
Να ανακοινώσει ότι δε θα δοθούν προαγωγικές εξετάσεις στις υπόλοιπες Γυμνάσιου, Λυκείου και ΕΠΑΛ.
Να πάρει όλα τα μέτρα για να έχουν όλα τα παιδιά πρόσβαση στη σύγχρονη τηλεκπαίδευση.
Να ανακοινώσει το ποσοστό εισαγωγής 10% των ΕΠΑΛιτων στην Τριτοβάθμια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages