ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ στο νοσοκομείο Καλαμάτας μέσω της μοριακής μεθόδου ανάλυσης PCR - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ στο νοσοκομείο Καλαμάτας μέσω της μοριακής μεθόδου ανάλυσης PCR

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ στο νοσοκομείο Καλαμάτας μέσω της μοριακής μεθόδου ανάλυσης PCR

Share This
Το Νοσοκομείο Καλαμάτας παρέλαβε από την προηγουμένη εβδομάδα -όπως άλλωστε είχε εξαγγείλει η Διοίκηση από τις αρχές Απρίλη που προμηθεύτηκε το μηχάνημα-τα πρώτα αντιδραστήρια  για ανίχνευση του νέου κορωνοϊού covid-19 και πραγματοποιούνται πια αναλύσεις δειγμάτων μέσω της μοριακής μεθόδου ανάλυσης PCR. Αύριο δε, γίνεται παραλαβή και 2ης παραγγελίας αντιδραστηρίων.
Σύμφωνα με διεθνείς οργανισμούς, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η μοριακή τεχνική ανάλυσης αποτελεί την πιο έγκυρη μέθοδο για τη διάγνωση του νέου κορωνοϊού και είναι ευρέως γνωστή ως PCR πραγματικού χρόνου. Επίσης είναι η πιο αξιόπιστη μέθοδος που διαθέτουμε σήμερα για τη διάγνωση του νέου κορωνοϊού.
Για την εξέταση γίνεται λήψη ρινικού ή φαρυγγικού επιχρίσματος με στειλεό που μοιάζει με μακριά μπατονέτα. Το δείγμα μπαίνει σε κατάλληλο φιαλίδιο και στέλνεται στο εργαστήριο, όπου ελέγχεται για την παρουσία του ιού μέσω της ανίχνευσης του γενετικού υλικού (RNA) του ιού. Αυτό γίνεται με την μέθοδο PCR πραγματικού χρόνου, στην οποία το γενετικό υλικό του ιού πολλαπλασιάζεται (όπως αντίστοιχα γίνεται όταν κάνουμε πολλές φωτοτυπίες) και έτσι μπορεί να ανιχνευθεί στα ειδικά μηχανήματα.
Από τη στιγμή που σε ένα δείγμα ξεκινά η διαδικασία της εξέτασης, απαιτούνται περίπου 2 ώρες για την ολοκλήρωσή της. Μέχρι σήμερα έχουν ληφθεί και αναλυθεί περίπου 25 δείγματα που αρκετά από αυτά έχουν σταλεί και στο ινστιτούτο Παστέρ και έχει επιβεβαιωθεί το ίδιο αποτέλεσμα.
Η προμήθεια και λειτουργία της συσκευής   PCR  θεωρείται ως μια σημαντική κίνηση από την πλευρά της Διοίκησης, που έγινε με γρήγορα αντανακλαστικά, μιας και εφεξής σε πολύ σύντομο χρόνο το ιατρικό προσωπικό θα έχει στην διάθεση του το αποτέλεσμα της ανάλυσης χωρίς το ύποπτο περιστατικό να παραμένει σε θάλαμο απομόνωσης στο νοσοκομείο για πάνω από 1 24ωρο, με ότι σημαίνει αυτό από πλευράς ψυχικής ταλαιπωρίας και αγωνίας του ασθενή.
Σημειώνεται δε, ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου δεν χρειάστηκε να ξοδέψει χρήματα για την αγορά του αναλυτή μιας και το προμηθεύτηκε με σύμβαση χρησιδανείου. Τον ίδιο ακριβώς αναλυτή διαθέτει σήμερα ο Ευαγγελισμός, Σωτηρία, Ωνάσειο και το Αττικό την άλλη βδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages