Καλαμάτα: “Κραυγή” αγωνίας των γιατρών για την λειτουργία του Νοσοκομείου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Καλαμάτα: “Κραυγή” αγωνίας των γιατρών για την λειτουργία του Νοσοκομείου

Καλαμάτα: “Κραυγή” αγωνίας των γιατρών για την λειτουργία του Νοσοκομείου

Share This
Την έντονη ανησυχία τους για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καλαμάτας , μετά και τον ορισμό του ως COVID 19, αλλά και των άλλων δομών υγείας της Μεσσηνίας εξέφρασαν σε συνέντευξη τύπου , ,εκπρόσωποι των σωματείων, ειδικευμένων ιατρών του Ε.Σ.Υ. Ν.Μεσσηνίας και των εργαζομένων του Γ.Ν.Μ., ο πρόεδρος των ιατρών των κέντρων υγείας Ν.Μεσσηνίας , Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ.Ν.Μ. και ο πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Ν.Μεσσηνίας.
 Η υποστελέχωση του Νοσοκομείου, καθώς από τις 124 οργανικές θέσεις σε γιατρούς έχουν καλυφθεί μόνο οι μισές, αποτελεί το σημαντικότερο πρόβλημα, καθώς το ιατρικό προσωπικό καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να καλύψει τις ανάγκες που δημιουργούνται, με ότι αυτό συνεπάγεται Την ίδια ώρα όπως καταγγέλλουν οι γιατροί δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, αντίθετα έχουν προσληφθεί μόνο τρεις επικουρικοί γιατροί κάτι που δεν λύνει το πρόβλημα. Παράλληλα τονίστηκε ιδιαίτερα η έλλειψη χώρων καθώς και η χωροταξία αυτών που θα χρησιμοποιηθούν για τα κρούσματα κορονοϊού. Όσον αφορά στην λειτουργία του Νοσοκομείου ως COVID 19, υπογράμμισαν ότι ακόμα δεν υπάρχουν σαφείς εντολές για το πότε θα νοσηλεύονται τα κρούσματα και πότε θα γίνεται διακομιδή σε νοσοκομεία αναφοράς. “Δεν υπάρχει σχεδιασμός και πρόγραμμα” τόνισαν οι γιατροί και εξέφρασαν την αγωνία τους για το επόμενο διάστημα. Επίσης και τα κέντρα υγείας χρειάζονται επιπλέον στελέχωση για την ομαλή λειτουργία τους αλλά και για την συμβολή τους , στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages