Συνάντηση Βασιλόπουλου με Στ. Πέτσα – Ο Δήμος διεκδικεί 1,2 εκατ. € για παρεμβάσεις που αφορούν τις Κοινότητες του Ταϋγέτου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Συνάντηση Βασιλόπουλου με Στ. Πέτσα – Ο Δήμος διεκδικεί 1,2 εκατ. € για παρεμβάσεις που αφορούν τις Κοινότητες του Ταϋγέτου

Συνάντηση Βασιλόπουλου με Στ. Πέτσα – Ο Δήμος διεκδικεί 1,2 εκατ. € για παρεμβάσεις που αφορούν τις Κοινότητες του Ταϋγέτου

Share This

 
Με τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα συναντήθηκε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, χθες Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021, στο πλαίσιο της τακτικής επικοινωνίας που έχει αναπτυχθεί για θέματα που αφορούν έργα και δράσεις του Δήμου Καλαμάτας.

Ο κ. Βασιλόπουλος ενημερώθηκε από τον Αν. Υπουργό για τις νέες προσκλήσεις και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που ενεργοποιούνται το νέο έτος. Σε συνέχεια συζητήσεων που έχουν προηγηθεί, ο Δήμαρχος κατέθεσε στον κ. Πέτσα τεχνική μελέτη με ενδεικτικό προϋπολογισμό για παρεμβάσεις που αφορούν τις Κοινότητες του Ταϋγέτου, καθώς ολοκληρώνεται η σύμβαση που είναι σε ισχύ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Σε αυτή την κατεύθυνση ο Δήμος διεκδικεί ένα ποσό περί τα 1,2 εκατ. € μέσω του ΠΔΕ για επιπλέον παρεμβάσεις που κρίνονται ως αναγκαίες.

«Ο Ταΰγετος χρειάζεται σίγουρα στήριξη διότι με τις μικρές εργολαβίες και από Δημοτικούς πόρους δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε το έργο που απαιτείται εκεί», σημείωσε ο Δήμαρχος σε δηλώσεις που έκανε για το θέμα και συμπλήρωσε ότι το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου με τη έλευση του νέου έτους.

Για τα εν εξελίξει έργα του Δήμου αλλά και για τα υπό ένταξη στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ο Δήμαρχος είχε χθες συνάντηση και στη Διαχειριστική Αρχή του Υπουργείου.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, στο πλαίσιο των επαφών που είχε στην Αθήνα, συνάντησε, επίσης, στο Υπουργείο Ενέργειας τον Γενικό Γραμματέα Χωροταξίας Ευθύμιο Μπακογιάννη. Υπήρξε συζήτηση ενόψει της πρότασης του Δήμου στην ευρωπαϊκή αποστολή για τις 100 έξυπνες και κλιματικά ουδέτερες πόλεις καθώς και ενημέρωση ενόψει της μεγάλης πρόσκλησης που θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες από το Υπουργείο Ενέργειας και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, όσον αφορά τις στρατηγικές αστικές αναπλάσεις. Για την  εν λόγω πρόσκληση ο Δήμος ήδη προετοιμάζεται.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ

Τέλος σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο Δήμαρχος σε συνάντηση που πραγματοποίησε στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ, θετικές αναμένονται οι εξελίξεις εντός του Ιανουαρίου ως προς το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κολυμβητηρίου, το οποίο έχει απόφαση ένταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages