Αποχή μελών Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας με σιωπηρή διαμαρτυρία στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αποχή μελών Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας με σιωπηρή διαμαρτυρία στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας

Αποχή μελών Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας με σιωπηρή διαμαρτυρία στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας

Share This


 
Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας αποφάσισε την αποχή των μελών του από τα καθήκοντά τους την Πέμπτη 16-3-2023 και τη διοργάνωση σιωπηρής διαμαρτυρίας, την ίδια ημέρα στις  11:00  έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας.  Δηλώνοντας με τον τρόπο αυτό  την συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, αφού έλαβε υπόψιν του την εισήγηση της Συντονιστικής Επιτροπής αναφορικά με τη στάση του σώματος για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, δηλώνοντας την συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών και σε ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης στο πένθος τους, αποφάσισε την αποχή των μελών του από τα καθήκοντά τους την Πέμπτη 16-3-2023 και τη διοργάνωση σιωπηρής διαμαρτυρίας των μελών του, την ίδια ημέρα (Πέμπτη 16-3-2023) και ώρα  11:00  έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας (στην κεντρική είσοδο του επί της οδού Αριστομένους). 

Tο δικηγορικό σώμα (με τις αποφάσεις της Ολομέλειας από 5.3.2023 και της Συντονιστικής Επιτροπής από 13.3.2023) έχει ήδη επισημάνει την ανάγκη για την ταχεία και πλήρη διερεύνηση των αιτίων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα, που είδαν το φως της δημοσιότητας, τα οποία απασχολούν την ελληνική κοινωνία και σχετίζονται με την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου και να αποδοθούν ευθύνες, αστικές και ποινικές, όπου και αν ανήκουν, τόσο σε υπηρεσιακούς παράγοντες όσο και σε κάθε άλλο εμπλεκόμενο πρόσωπο.

Πρόκειται για ζήτημα εθνικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, που μας αφορά όλους.

Κανείς δεν δικαιούται να μένει αμέτοχος μπροστά σε αυτή την τραγωδία.

Το οφείλουμε στα θύματα του δυστυχήματος και στις οικογένειές τους αλλά και στην κοινωνία μας, που δεν μπορεί να ξαναβιώσει μία νέα τραγωδία.

Κατά την ημέρα της αποχής θα χορηγείται άδεια:

1/ Σε υποθέσεις όπου υφίσταται ζήτημα παραγραφής-προθεσμίας. Ειδικότερα, για ποινικές υποθέσεις, θα χορηγείται άδεια:

α) Όταν υπάρχουν προσωρινά κρατούμενοι και συμπληρώνεται το ανώτατο όριο κράτησης (12μηνο ή 18μηνο).

β) Στα Πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι όταν έχει συμπληρωθεί από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως εξαετία σε α΄ βαθμό και επταετία σε β΄ βαθμό.

2/ Εξαιρούνται επίσης ρητά οι υποθέσεις μικροδιαφορών που έχουν εισαχθεί κατ’ αρθρ.486 επ. ΚΠολΔ (νέο σύστημα) καθώς και η κατάθεση προτάσεων, προσθηκών και υπομνημάτων επί προθεσμία, τα οποία κατατίθενται κανονικά χωρίς να απαιτείται άδεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages