ΕΣΥ – Τι καταγγέλλουν νοσοκομειακοί γιατροί για τις ελλείψεις στα Νοσοκομεία - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

 ΕΣΥ – Τι καταγγέλλουν νοσοκομειακοί γιατροί για τις ελλείψεις στα Νοσοκομεία

ΕΣΥ – Τι καταγγέλλουν νοσοκομειακοί γιατροί για τις ελλείψεις στα Νοσοκομεία

Share This

 


Κάλεσμα σε όλους τους γιατρούς να συμμετάσχουν στην αυριανή, 24ωρη Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση με αφορμή το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών και βασικό αίτημα να αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους της τραγωδίας, απευθύνει το Σωματείο των Ειδικευμένων Ιατρών του ΕΣΥ στο νομό Μεσσηνίας, ζητώντας και από τους πολίτες να βγουν στους δρόμους.
Στις 10:30 θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωσης στο Εργατικό Κέντρο της Καλαμάτας.

Παράλληλα, το Σωματείο καταγγέλλει την  προκήρυξη  5 μόνο θέσεων μόνιμων Ιατρών για το Νοσοκομείο της Καλαμάτας και 3 για το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Ενώ στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας υπάρχουν άνω των  30  οργανικών θέσεων μόνιμων ιατρών που είναι κενές, ενώ  το νοσοκομείο δέχεται τεράστια πίεση τόσο από την  συνεχώς αυξανόμενη προσέλευση  επισκεπτών στον νομό, όσο και από την υποστέλεχωση  των γύρω Νοσοκομείων, ενώ  επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει την υπερεργασία μας  και τις  μετακινήσεις  μας με εντέλλεσθε ,  προκηρύσσονται μόνο 5 θέσεις ιατρών:

Πνευμονολόγος, Νεφρολόγος, Γενικός ιατρός για τα ΤΕΠ, Ψυχίατρος για το κέντρο ψυχικής υγείας και  Ογκολόγος .

   Η ενέργεια αυτή αποτελεί απευθείας πράξη  απαξίωσης του Νοσοκομείου  Καλαμάτας καθώς στερεί κάθε ελπίδα επίλυσης στο μέλλον των τραγικών προβλημάτων που δημιουργούνται από την υποστελέχωση σε ιατρικό προσωπικό, καθώς θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο την ασφαλή λειτουργία ολόκληρων κλινικών αλλά  ακόμη και την ύπαρξη τους.

Τι θα γίνει με τους παθολόγους μας που βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης? Με τις μισές οργανικές θέσεις κενές  δεν προκηρύχθηκε ούτε μια θέση!

Τι θα γίνει με την οφθαλμολογική κλινική καθώς αυτή την στιγμή έχει 2 μόνιμους εκ των οποίων ο ένας κοντά στην σύνταξη, 2 κενές οργανικές θέσεις  και δύο επικουρικούς που επειδή δεν βγήκε μόνιμη θέση θα φύγουν για αλλού; Σε λίγο θα τεθεί θέμα λειτουργίας της κλινικής.

Τι θα γίνει με τους Αναισθησιολόγους που ενώ έχουν 2 κενές οργανικές  θέσεις με τον Διευθυντή κοντά στην σύνταξη  καλούνται να αντιμετωπίσουν  τις συνεχώς αυξανόμενες  λίστες αναμονής των τακτικών χειρουργείων? Που θα χειρουργηθούν οι Μεσσήνιοι;

Τι θα γίνει με τα τακτικά ραντεβού στον  μαγνητικό τομογράφο καθώς ακόμη δεν υπάρχει ιατρός εξειδικευμένος στον μαγνήτη;

Τί θα γίνει με το παθοανατομικό τμήμα  το οποίο αντιμετωπίζει συνεχώς  αυξανόμενη πίεση εργασίας και στελεχώνεται   επί της ουσίας μόνο από έναν μόνιμο ιατρό καθώς  ο  Διευθυντής   βρίσκεται σε παράταση προ της σύνταξης;

Τί θα γίνει με την μεγαλύτερη κλινική του Νοσοκομείου, την Χειρουργική κλινική,  η οποία έχει 5 κενές οργανικές θέσεις, της οποίας η  εύρυθμη λειτουργία  στηρίζεται σε σημαντικότατο βαθμό στους επικουρικούς ιατρούς που παύουν πια να βλέπουν μέλλον  στο Νοσοκομείο μας καθώς δεν προκηρύχθηκε ούτε μια θέση μόνιμου; Ο Διευθυντής  της κλινικής με συνεχείς ενοχλήσεις προς την Διοίκηση και πρόσφατη αναφορά  στο εν λόγω ζήτημα της κλινικής, θέτει θέμα ασφάλειας της λειτουργίας της κλινικής  και αδυναμία κάλυψης των αυξημένων υποχρεώσεων της   (Εξωτερικά ιατρεία, χειρουργεία , εφημερίες ) σε περίπτωση αποχώρησης των επικουρικών ιατρών . Ζητά επίμονα την προκήρυξη μόνιμων θέσεων, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα!

Τι θα γίνει με το Νεφρολογικό τμήμα καθώς οι 3 νεφρολόγοι μας καλούνται  εξαιρετικά συχνά να μετακινηθούν στην Κυπαρισσία και να αναλάβουν την ευθύνη της υποστήριξης  και των 2 μονάδων τεχνητού νεφρού του νομού; Με αναφορά τους θέτουν την απόλυτη ανάγκη της άμεσης προκήρυξης ταυτόχρονα και των 2 κενών οργανικών τους θέσεων  και παρά την  προσωπική δέσμευση του Διευθυντή της 6ης ΥΠΕ προκηρύχθηκε μόνο η μία.

Τί θα γίνει με την  απαραίτητη προκήρυξη ενός ιατρού καρδιολόγου με εξειδίκευση στην επεμβατική καρδιολογία, άκρως αναγκαία  για την καθημερινή αντιμετώπιση του οξέως εμφράγματος στο Νοσοκομείο μας?

Από το 2020 μέχρι σήμερα  ο αριθμός των μόνιμων ιατρών στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας αυξήθηκε κατά 13 εκ των οποίων οι περισσότεροι ανήκαν ήδη στην δύναμη του Νοσοκομείου από χρόνια πριν, ως επικουρικοί ιατροί. Φαίνεται  πως οι κινήσεις της Διοικήτριας να φωτογραφίζεται και να βαπτίζει νεοεισερχόμενους τους ήδη υπηρετούντες, ως επικουρικοί ιατροί στο νοσοκομείο,  οι οποίοι ευτυχώς έγιναν μόνιμοι, έφεραν το ποθητό αποτέλεσμα και έπεισαν την 6η ΥΠΕ, αλλά και το υπουργείο Υγείας ότι υπάρχει πληθώρα ιατρών στο Νοσοκομείο μας .

Στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας στις  θέσεις που προκηρύσσονται  δεν υπάρχει ενδιαφέρον από ιατρούς. Είναι το γνωστό πρόβλημα των άγονων θέσεων για την επίλυση του οποίου έχουν κατατεθεί προτάσεις τόσο από τα συνδικαλιστικά μας όργανα όσο και από τον Πανελλήνιο Ιατρικό σύλλογο, αλλά δεν έχουν ληφθεί υπόψιν από το Υπουργείο Υγείας. Θα πρέπει να θεσπιστούν ειδικά κίνητρα για να καταστούν οι θέσεις αυτές ελκυστικές για τους νέους ιατρούς.

Το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας δέχεται ιδιαίτερη πίεση καθώς τα γύρω Κέντρα Υγείας είναι υποστελεχωμένα. Η δε δική του υποστελέχωση του επίσης έχει άμεσο αποτέλεσμα την επιβάρυνση του Νοσοκομείου της Καλαμάτας. Αρκεί να σημειωθεί ότι τις μισές ημέρες του μηνός Μαρτίου το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας δεν έχει στην εφημερία Αναισθησιολόγο και Καρδιολόγο πράγμα που σημαίνει ότι οι ασθενείς θα κινηθούν προς την Καλαμάτα εάν χρήζουν αντιμετώπισης από τις παραπάνω ειδικότητες . Επίσης ένα τεράστιο πρόβλημα αποτελεί η έλλειψη αξονικού τομογράφου  με αποτέλεσμα να  μεταφέρονται οι ασθενείς στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας προκειμένου να γίνει η συγκεκριμένη εξέταση με ότι συνεπάγεται αυτό  για την ασφάλεια των ασθενών.

   Απαιτούμε :

1) Την προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων  και στα 2 Νοσοκομεία

2)Την θέσπιση ειδικών κινήτρων για τις θέσεις που βγαίνουν επανειλημμένα άγονες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages