ΣΟΚ-ε πλειστηριασμό σπίτι συνταξιούχου για χρέη από τον ΕΝΦΙΑ στην Μεσσηνία - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

ΣΟΚ-ε πλειστηριασμό σπίτι συνταξιούχου για χρέη από τον ΕΝΦΙΑ στην Μεσσηνία

ΣΟΚ-ε πλειστηριασμό σπίτι συνταξιούχου για χρέη από τον ΕΝΦΙΑ στην Μεσσηνία

Share This

 


Η καταγγελία έγινε στο Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ, που καλεί σε διαμαρτυρία

Ειδοποιητήριο για κατάσχεση του σπιτιού του (πρώτης μάλιστα κατοικίας), για χρέη στην εφορία Καλαμάτας, έλαβε συνταξιούχος, διαδικασία που δείχνει ότι η λαϊκή στέγη δεν βρίσκεται μόνο στο στόχαστρο των διαφόρων found, αλλά και από το ίδιο το κράτος!

Συγκεκριμένα, σε καταγγελία που έκανε ο θιγόμενος στο Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Μεσσηνίας, η οικία του βγαίνει στο «σφυρί» για χρέη 20.962,59 ευρώ (εκ των οποίων τα 12.831,22 αφορούν χρέος φόρων και τα 8.131,37 πρόστιμα), λόγω αδυναμίας του να ανταπεξέλθει στις δόσεις που είχε για την πληρωμή ΕΝΦΙΑ, αποτέλεσμα και της μικρής σύνταξής του.

Το σπίτι του θιγόμενου έχει μάλιστα τιμή «εκκίνησης» στον πλειστηριασμό 100.000 ευρώ και η εντολή γι’ αυτή την ενέργεια είχε δοθεί προεκλογικά, με τη συνέχεια να δίνεται πριν λίγες μέρες, όταν κατέφθασε και το «ειδοποιητήριο».

«Πριν ακόμα ζεστάνουν τις καρέκλες τους οι νέοι Υπουργοί, ξεκίνησαν οι κατασχέσεις των περιουσιακών στοιχείων. Και όχι από fund αλλά από το ίδιο το Κράτος, με την επωνυμία «Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, Διεύθυνση Φορολογικής Διοίκησης Δ.Ο.Υ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ»», καυτηριάζει το σωματείο, καλώντας και σε διαμαρτυρία την Τρίτη 18 Ιουλίου στις 10 π.μ. στην εφορία Καλαμάτας, ενώ η διοίκησή του θα παραχωρήσει και συνέντευξη τύπου την ίδια μέρα (11 π.μ.).

«Η κίνηση αυτή της εφορίας, δεν αποκλείεται να αφορά και άλλους συνταξιούχους που βρίσκονται στην ίδια θέση. Δείχνει ότι ορισμένα πράγματα ήταν προαποφασισμένα ακόμη και πριν τις εκλογές, πατώντας στους νόμους που έχουν διαμορφώσει συνολικά οι έως και σήμερα Κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α., για να βγάλουν τα σπίτια του λαού σε πλειστηριασμούς», δηλώνει ο πρόεδρος του σωματείου, Παναγιώτης Κουφαλάκος και καλεί τέλος, κάθε συνταξιούχο πού αντιμετωπίζει ανάλογες περιπτώσεις είτε από Κράτος είτε από Τράπεζες και funds, να έρθουν σε επικοινωνία με τον συνδικαλιστικό φορέα. «Κανένας μόνος του, όλοι μαζί μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε», καταλήγει το σωματείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages