50 % η πτώση στο πετρέλαιο - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

ΔPAΣTIKH μείωση της κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης κατά 50% στην περιφέρεια και κατά 25% στα αστικά κέντρα, λόγω της κατακόρυφης αύξησης της τιμής του καυσίμου που προκάλεσε η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, διαπιστώνει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος και προβλέπει ότι δεν θα επιτευχθούν οι στόχοι του προϋπολογισμού για είσπραξη επιπλέον φόρων ύψους 269 εκατ. ευρώ.
Η Ομοσπονδία ζητεί να μην προχωρήσει η εξίσωση των φόρων κατανάλωσης στα πετρέλαια κίνησης και θέρμανσης και να μειωθούν οι φόροι στα καύσιμα, επισημαίνοντας ότι η αύξηση των φόρων έχει οδηγήσει σε περιορισμό των εσόδων του κράτους αντί για αύξηση, ένταση του λαθρεμπορίου, κλείσιμο πρατηρίων και στροφή των καταναλωτών σε εναλλακτικά καύσιμα και λαθραία υλοτόμηση.
Oπως ανέφερε χαρακτηριστικά χθες στη διάρκεια συνέντευξης Tύπου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Κιούσης, στο Νευροκόπι της Δράμας τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης έχουν μειωθεί από 650 σε 10. Αυτά συμβαίνουν εξαιτίας της αύξησης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης που ισχύει από τον φετινό Οκτώβριο ενώ αν προχωρήσει η εξίσωση των φόρων από τον Οκτώβριο του 2012, όπως είπε, οι επιπτώσεις θα είναι δυσμενέστερες καθώς η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα ξεπεράσει το 1,4 ευρώ το λίτρο από 0,93-1 ευρώ που είναι τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages