Θα πληρώνουμε για καιρό τις συνέπειες της δημοσιονομική απειθαρχίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Θα πληρώνουμε για καιρό τις συνέπειες της δημοσιονομική απειθαρχίας

Θα πληρώνουμε για καιρό τις συνέπειες της δημοσιονομική απειθαρχίας

Share This
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην Ολομέλεια του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μασσαλία !!
Στα διδάγματα από την εμπειρία της Ελλάδας, η οποία όπως είπε, τις τελευταίες τρείς δεκαετίες αναπτύχθηκε χωρίς δημοσιονομική πειθαρχία αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Ολομέλεια του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μασσαλία. «Τώρα πια γνωρίζουμε όλοι, που οδήγησε αυτό. Και θα πληρώνουμε για καιρό τις οδυνηρές συνέπειες», σημείωσε.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε την άποψη ότι χρειάζεται να μπει σε απόλυτη προτεραιότητα η ανάκαμψη, καθώς, όπως είπε, «δεν αντέχουμε άλλο να είμαστε η μόνη Ευρωπαϊκή χώρα για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά σε ύφεση».
Για το λόγο αυτό, υπογράμμισε, πρέπει να γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας «προκειμένου να επιτύχουμε άμεσα πρωτογενή πλεονάσματα, όπως απαιτεί ο Προϋπολογισμός που μόλις ψηφίσαμε».
«Χρειάζεται να βγούμε από την ύφεση, προκειμένου να ισοσκελίσουμε το συνολικό προϋπολογισμό όσο γίνεται πιο γρήγορα και να αντιστρέψουμε τη δυναμική του χρέους», συμπλήρωσε.
Υπογράμμισε τέλος ότι οι αγορές πρέπει να τηρούν συγκεκριμένους κανόνες και να υπόκεινται σε ρυθμίσεις και αυτές όπως εξήγησε συνίστανται σε πέντε λέξεις: δημοσιονομική πειθαρχία, προσαρμοστικότητα, ευελιξία, και ρευστότητα.
«Η πειθαρχία είναι προϋπόθεση για μακροχρόνια βιώσιμη ανάπτυξη. Όλοι οι άλλοι κανόνες, προσαρμοστικότητα, ευελιξία και ρευστότητα, είναι προϋποθέσεις ανταγωνιστικότητας, είναι το δυναμικό της ανάπτυξης», πρόσθεσε.
Το συνέδριο του ΕΛΚ φιλοξενείται από το κυβερνών κόμμα UMP και τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και σε αυτό θα συμμετάσχουν συνολικά 17 πρωθυπουργοί, πρόεδροι κομμάτων, οι ευρωβουλευτές της ομάδας του ΕΛΚ, ανώτατοι αξιωματούχοι της ΕΕ και περίπου 1.000 σύνεδροι.
Μεταξύ άλλων, παρόντες είναι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο, αλλά και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι.ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages