Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στη …διαφθορά! - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στη …διαφθορά!

Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στη …διαφθορά!

Share This
Στην ίδια θέση με την Κολομβία , το Ελ Σαλβαδόρ ,το Μαρόκο ,την Ταϋλάνδη και το Περού από πλευράς διαφθοράς, κατατάσσει στην παγκόσμια λίστα η επιτροπή Διεθνούς Διαφάνειας την Ελλάδα !
Μόνο ντροπή κάνει τους Έλληνες να αισθάνονται γι΄αυτή τη θέση!
Μόνο την τελευταία δεκαετία όπως ανακοινώθηκε, χάθηκαν από φοροδιαφυγή και «μαύρο» χρήμα πάνω από 120 δις ευρώ!
Συγκεκριμένα, η Ελλάδα …φιγουράρει στην 71η θέση, από την 57η που είχε πέρυσι, ήτοι μόλις μία θέση πάνω από τη Ρουμανία -που μαζί αποτελούμε τα χειρότερα κράτη της ενωμένης Ευρώπης-, αλλά μία θέση κάτω από τα Σκόπια(!) και τη Βουλγαρία.
Σύμφωνα με την έρευνα των ειδικών του διεθνούς οργανισμού, που λαμβάνουν υπόψη τους πολλαπλούς παράγοντες και δείκτες, η βαθμολογία της χώρας μας διαμορφώθηκε φέτος στο 3,8, με βαθμό εμπιστοσύνης που κυμαίνεται μεταξύ του 3,2 και 4,3, όταν για παράδειγμα τα Σκόπια ισοβαθμούν μεν στο 3,8 αλλά ανέβασαν τους δείκτες εμπιστοσύνης μεταξύ του 3,4 και 4,2. Αντιστοίχως, η Τουρκία που το 2008 βρισκόταν μια θέση κάτω από εμάς, στην 58η, έχει μεν χάσει έδαφος σε σχέση με πέρυσι, αλλά και πάλι βρίσκεται πολύ πάνω από τη χώρα μας, στην 61η θέση με βαθμολογία 4,4.
Στον αντίποδα, τα εύσημα από τον οργανισμό απέσπασε για μια ακόμη χρονιά η Κύπρος που συνέχισε τη σταθερά -τα τελευταία χρόνια- ανοδική της πορεία, με αποτέλεσμα από την 39η θέση το 2007, να ανέβει στην 31η θέση πέρυσι, και φέτος να μπει στις πρώτες τριάντα, και συγκεκριμένα στην 27η θέση με βαθμολογία 6,6.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages