Σημαντικό έργο δικτύων ύδρευσης στην Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Σημαντικό έργο δικτύων ύδρευσης στην Καλαμάτα

Σημαντικό έργο δικτύων ύδρευσης στην Καλαμάτα

Share This
Το έργο της ανακαίνισης και επέκτασης του δικτύου ύδρευσης στην πόλη της Καλαμάτας συνεχίζεται. Υπενθυμίζεται ότι το έργο είναι προϋπολογισμού 2.300.000€ από τα οποία:
– 2.157.443€ είναι επιλέξιμη δαπάνη,

– 1.691.065,08€ είναι κοινοτική συνδρομή,
– 163.232,26€ είναι εθνική συμμετοχή και
– 445.702,66€ είναι ίδιοι πόροι (ΔΕΥΑΚ).
Το έργο αφορά 20.740 μέτρα κεντρικών αγωγών (πρωτεύον δίκτυο) και 9.000 μέτρα δευτερεύον δίκτυο.
Το πρωτεύον δίκτυο αφορά κυρίως στην εγκατάσταση νέων κεντρικών αγωγών, ώστε να ενισχυθεί το υπάρχον δίκτυο με αποτέλεσμα να αποκατασταθεί η πίεσή του σε σημεία και περιοχές όπου εμφανίζονται προβλήματα, όπως είναι τα σημεία πολυώροφων ακινήτων και συνοικίες της δυτικής πόλης βόρεια της οδού Αθηνών όπως η Ράχη, το Φραγκοπήγαδο κ.α. Παράλληλα θα γίνει και αντικατάσταση τμημάτων κεντρικών αγωγών του υπάρχοντος δικτύου στα οποία εμφανίζεται μεγάλη συχνότητα βλαβών.
Το δευτερεύον δίκτυο αφορά στην αντικατάσταση τμημάτων του υπάρχοντος, στα οποία εμφανίζεται μεγάλη συχνότητα βλαβών, αλλά και επέκταση υφιστάμενου δικτύου για την εξυπηρέτηση νέων οικοδομών.
Αντικατάσταση δικτύων προβλέπεται στην περιοχή του λιμανιού, στις οδούς Καλλιπατείρας, Λακωνικής, Εθνικού Σταδίου, Βενετσάνου Κετσέα, Κανάρη, στην περιοχή της ταβέρνας Κουκούτση κ.α.
Μέχρι σήμερα έχει κατασκευασθεί το 25% του έργου περίπου, μήκους 7 χιλιομέτρων σε περιοχές του Λιμανιού, στο Πέταλο, τη Διασπορά, Λακωνικής, Σταδίου, Αγία Τριάδα, κλπ.
Μέχρι το τέλος περίπου του 2012 αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο, το οποίο θα συμβάλλει ουσιαστικά στη βελτίωση της υδροδότησης και επομένως της ποιότητας ζωής της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages