Τρομερή αύξηση στην τιμή των τσιγάρων !! - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Τρομερή αύξηση στην τιμή των τσιγάρων !!

Τρομερή αύξηση στην τιμή των τσιγάρων !!

Share This
Να αυξήσει την τιμή των τσιγάρων κατά 20% προσανατολίζεται η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Αντώνης Δημόπουλος.
Η αύξηση θα είναι κλιμακωτή, ενώ μελετάται το ενδεχόμενο να ανέβει πάνω από 20% η τιμή του καπνού, με δεδομένο ότι όλο και περισσότερο καπνιστές επιλέγουν τα λεγόμενα «στριφτά».
Στο στόχαστρο του υπουργείου Υγείας μπαίνουν και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, αφού ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων αναμένεται να απαγορεύσει την πώλησή τους!
Η σχετική απόφαση των υπουργείων Υγείας και Οικονομικών για την αύξηση της τιμής των τσιγάρων αναμένεται να δημοσιευθεί μέχρι τα Χριστούγεννα.
Επισημαίνεται ότι ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, Παναγιώτης Μπεχράκης, υποστήριξε ότι "αύξηση 2 ευρώ στην τιμή κάθε πακέτου θα μείωνε κατά 460.000 των αριθμό των καπνιστών στη χώρα μας και θα έφερνε στο κράτος έσοδα τουλάχιστον 440 εκατομμυρίων".
Κατά την άποψη του καθηγητή Μπεχράκη, τα ακριβά τσιγάρα μπορούν να αποτρέψουν τουλάχιστον 150.000 νέους να ξεκινήσουν το κάπνισμα και να μειώσουν κατά 235.000 τους πρόωρους θανάτους που σχετίζονται με τη βλαβερή καπνιστική συνήθεια.
Με λίγα λόγια, εκτός από τα οφέλη για τα κρατικά ταμεία, οι ειδικοί θεωρούν ότι η αύξηση στην τιμή των τσιγάρων είναι το πιο αποτελεσματικό μέτρο για την μείωση των καπνιστών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages