Ούτε Κατοχή να είχε η Ελλάδα... - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ούτε Κατοχή να είχε η Ελλάδα...

Ούτε Κατοχή να είχε η Ελλάδα...

Share This
Στην Κατοχή, τρόφιμα στους Έλληνες μοίραζε η «Ούντρα»! Στη σημερινή οικονομική κατοχή, δωρεάν τρόφιμα μας στέλνει η… Ευρωπαϊκή Ένωση. Όσο και αν ακούγεται υπερβολικό, το προηγούμενο διάστημα στάλθηκαν σε τέσσερις Δήμους της Μεσσηνίας τόνοι ζυμαρικών, ρυζιού και δεκάδες κιλά τυριού για όσους έχουν εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ (προσαυξανόμενο για οικογένειες και ασθενείς), τους οποίους η Ευρωπαϊκή Ένωση χαρακτηρίζει «άπορα άτομα». Οι άλλοι δύο Δήμοι της περιοχής μας που δεν πήραν την ανθρωπιστική αυτή βοήθεια της Ε.Ε. απλά δε γνώριζαν ότι μπορούσαν να… ζητήσουν.
Αν και οι ποσότητες που ήρθαν στη Μεσσηνία είναι αρκετές, ο αριθμός των ατόμων που ωφελήθηκαν δεν είναι τόσο μεγάλος, ενώ όσοι το πήραν «χαμπάρι» την τελευταία στιγμή, διαμαρτύρονται πως η δωρεάν βοήθεια κατευθύνθηκε προς ημετέρους.
Από την άλλη, οι Δήμοι τονίζουν ότι υπήρξε ενημέρωση των δημοτών τους, αλλά λίγοι το πήραν σοβαρά και έκαναν αίτηση. Μοιράσθηκαν, ωστόσο, όπως υποστηρίζουν, βάσει των κριτηρίων που έχουν τεθεί.
Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «ταΐζει» την οικονομικά «υποδουλωμένη» Ελλάδα και, μάλιστα, από τα κοινοτικά της αποθέματα, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, όπου έχει δημοσιευθεί η διαδικασία για τη δωρεάν διανομή τροφίμων.
Καλαμάτα - Μάνη
Η Οιχαλία και η Πύλος – Νέστορος είναι οι δύο Δήμοι που δεν πήραν… ανθρωπιστική βοήθεια. Ο Δήμος Καλαμάτας, δια της «Φάρις», δεν έλαβε μεγάλες ποσότητες. Όπως μας εξήγησε ο διευθυντής της «Φάρις» Πανάγος Φουρναράκης, οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» συγκέντρωσαν αιτήσεις ατόμων που εξυπηρετούν και πληρούσαν τα κριτήρια, ενώ οι εθελοντές του Κοινωνικού Παντοπωλείου από δικαιούχους στην Καλαμάτα.
Στα χωριά του Δήμου Καλαμάτας μοιράσθηκαν 1.045 κιλά ρύζι και 1.400 δέματα με ζυμαρικά σε 68 οικογένειες. Στην πόλη της Καλαμάτας μοιράσθηκαν μέσω και της Μητρόπολης 3.100 κιλά ζυμαρικών και 2.100 κιλά ρυζιού σε 120 άτομα.
Στο Δήμο Δυτικής Μάνης, ο αντιδήμαρχος κ. Περδικέας μάς ενημέρωσε ότι παρέλαβαν 4,5 τόνους ζυμαρικών, 3,35 τόνους ρυζιού και 235 κιλά γραβιέρας. Τα δωρεάν αυτά τρόφιμα μοιράσθηκαν σε 120 άτομα του τέως Δήμου Αβίας και 38 του τέως Δήμου Λεύκτρου. Ο ίδιος μας εξήγησε ότι το καλοκαίρι συγκεντρώθηκαν οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων και βάσει αυτών, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τους έστειλε λίστα σε ποιους θα τα μοιράσουν. Μάλιστα, μας δήλωσε ότι πολλοί κάτοικοι δεν το πήραν σοβαρά όταν τους ενημέρωναν το καλοκαίρι και έμειναν εκτός λίστας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages