Μήνυση κατά 8 υπουργών για τις υδατοκαλλιέργειες… - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μήνυση κατά 8 υπουργών για τις υδατοκαλλιέργειες…

Μήνυση κατά 8 υπουργών για τις υδατοκαλλιέργειες…

Share This
Στα μέσα του προηγούμενοι μήνα εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων Περιοχών που θίγονται από την Ανάπτυξη Υδατοκαλλιέργειας, δήμαρχοι, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, πρόεδροι της Συνομοσπονδίας και Ομοσπονδιών Αλιευτικών Συλλόγων καθώς και πρόεδροι διαφόρων συλλόγων από όλη την Ελλάδα είχαν κάνει λόγο για «πρωτοφανές σκάνδαλο» στις υδατοκαλλιέργειες. Αφορμή η σχετική ΚΥΑ την οποία υπογράφουν οι υπουργοί Γ. Παπακωνσταντίνου, Ν. Σηφουνάκης, Χ. Καστανίδης, Ευ. Βενιζέλος, Μ. Χρυσοχοΐδης και Κ. Σκανδαλίδης, Π. Γερουλάνος, Ι. Ραγκούσης. Σήμερα προχώρησαν ένα βήμα περισσότερο, και κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην…
εισαγγελέα Ελένη Ράικου.
Στη μηνυτήρια αναφορά, καταγγέλλονται παράνομες διαδικασίες οι οποίες οδήγησαν στην υπογραφή της επίμαχης ΚΥΑ, όπως η ύπαρξη της προαπαιτούμενης γνώμης του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξικού Σχεδιασμού για (αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης).
«Με τη μηνυτήρια αναφορά, καταγγέλλονται οι παράνομες διαδικασίες που κατέληξαν στην υπογραφή της επίμαχης ΚΥΑ στις 4.11.2011, ημέρα παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπανδρέου. Οι οχτώ Υπουργοί καταγγέλλονται για το αυταπόδεικτο αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης περί δήθεν ύπαρξης της προαπαιτούμενης γνώμης του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξικού Σχεδιασμού, ενώ ειδικότερα ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Π. Γερουλάνος, καταγγέλλεται επιπλέον για την εν γένει παράνομη συμμετοχή του στη διαδικασία, αφού είχε ίδιον οικονομικό και ηθικό συμφέρον από τη θεσμοθέτηση της ΚΥΑ», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages