Άσκηση ετοιμότητας στην Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Άσκηση ετοιμότητας στην Καλαμάτα

Άσκηση ετοιμότητας στην Καλαμάτα

Share This
Με ταχύτητα, συγχρονισμό και ψυχραιμία αντέδρασαν τα στελέχη του Λιμεναρχείου Καλαμάτας, που κλήθηκαν σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, υπηρεσίες και εθελοντές να απομακρύνουν πετρέλαιο κίνησης από θαλάσσια περιοχή του λιμανιού.
Ευτυχώς, επρόκειτο για άσκηση ετοιμότητας, η οποία διοργανώθηκε την Πέμπτη, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με το σενάριο, το αλιευτικό σκάφος «Κώστας Βαγγελιώ» υπέστη ρήγμα, με επακόλουθο τη διαφυγή εντός της θάλασσας περίπου 200 lt πετρελαίου κίνησης, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κηλίδα έκτασης περίπου 150 τ.μ. στη μαρίνα Καλαμάτας.
Άμεση ήταν η αντίδραση του Λιμεναρχείου, των εργαζομένων στο καρνάγιο «Πασχάλης», καθώς και υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας με αποφρακτικό όχημα της ΔΕΥΑΚ που έσπευσαν στην περιοχή. Στο σημείο βρέθηκε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τυχόν τραυματισμό, όπως και η αστυνομία για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, μαζί με εθελοντές. Μόλις έγινε ορατή η κηλίδα τοποθετήθηκε ειδικό πλαστικό φράγμα που την εγκλώβισε. Στη συνέχεια με αντλίες και υλικά απορρύπανσης περιορίστηκε και τελικά απορροφήθηκε σε ειδική δεξαμενή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages