Στις 11 Σεπτεμβρίου αρχίζει η σχολική χρονιά - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Στις 11 Σεπτεμβρίου αρχίζει η σχολική χρονιά

Στις 11 Σεπτεμβρίου αρχίζει η σχολική χρονιά

Share This
Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το «πρώτο κουδούνι» σε όλα τα σχολεία της χώρας, με το υπουργείο Παιδείας να διαβεβαιώνει ότι μετά τον αγιασμό θα διανεμηθούν στους μαθητές τα βιβλία. Αυτό, αναφέρεται σε εγκύκλιο που εξέδωσε χθες το υπουργείο Παιδείας σχετικά με τη λειτουργία των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ). Στην ίδια εγκύκλιο, δίνονται επίσης τα χρονοδιαγράμματα για τις εγγραφές, τις μετεγγραφές και τις επαναληπτικές εξετάσεις στα ΕΠΑΛ. Ειδικότερα:
  • Οι εγγραφές των μαθητών ολοκληρώθηκαν στις 30 Ιουνίου, αλλά κατ΄ εξαίρεση μπορούν να γίνουν εγγραφές τον μήνα Σεπτέμβριο και μέχρι την έναρξη των μαθημάτων για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. για λόγους υγείας ή σοβαρούς οικογενειακούς λόγους).
  • Σε ό,τι αφορά τους μαθητές που επιθυμούν να μετεγγραφούν από ΕΠΑΛ σε Γενικά Λύκεια και αντίστροφα, η καταληκτική ημερομηνία μετεγγραφής από τα Γενικά στα Επαγγελματικά Λύκεια και αντίστροφα είναι η 15η Οκτωβρίου.
  • Οι επαναληπτικές εξετάσεις για τους μαθητές που παραπέμφθηκαν θα διεξαχθούν από την 1η έως τη 10η Σεπτεμβρίου 2015.
Παράλληλα, οι μαθητές της Α΄ τάξης ΕΠΑΛ κατά την εγγραφή τους θα πρέπει να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση για την ομάδα προσανατολισμού που επιθυμούν να παρακολουθήσουν. Η δήλωση μπορεί να τροποποιηθεί το αργότερο έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Στην ίδια προθεσμία οι μαθητές της Β΄ τάξης ΕΠΑΛ θα πρέπει να καταθέσουν δήλωση για την ειδικότητα που επιθυμούν να παρακολουθήσουν. Τέλος, στην εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας τονίζεται ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη προσοχή οι μαθητές με σοβαρά προβλήματα υγείας στους οποίους παρέχεται η δυνατότητα να ενταχθούν στην κατηγορία των «κατ’ ιδίαν διδαχθέντων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages