Ο ΝΙΚΑΣ ΜΕ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΡΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ο ΝΙΚΑΣ ΜΕ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΡΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Ο ΝΙΚΑΣ ΜΕ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΡΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Share This
Ξεκίνησαν την, Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015, τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ, το πρώτο στις 6.15 και το τελευταίο στις 23.10, για τη σύνδεση της Καλαμάτας με το Νοσοκομείο. Τα δρομολόγια διεξάγονται ανά μισή ώρα και το κόστος του εισιτηρίου είναι 1,10 ευρώ.
Γύρω στις 13.15, στο λεωφορείο Νο 2 επιβιβάσθηκε από τη στάση έναντι της δυτικής εισόδου του Δημαρχείου ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από Αντιδημάρχους και υπηρεσιακά στελέχη, προκειμένου να μεταβεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Κατά τη διάρκεια του δρομολογίου, ο Δήμαρχος συνομίλησε με το κοινό, το οποίο υποδέχθηκε πολύ θετικά την επέκταση της αστικής συγκοινωνίας, ώστε να καλύπτεται και το Νοσοκομείο. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε εκ μέρους του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δημήτριος Τσιλίκας, καθώς ικανοποιήθηκε ένα χρόνιο αίτημά τους.
DSCN8563 Medium

Π. ΝΙΚΑΣ: ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ 1,10 ΕΥΡΩ
Ο Δήμαρχος, σε δηλώσεις του, ανέφερε τα ακόλουθα:
«Είμαστε όλοι χαρούμενοι σήμερα, πρώτη μέρα της σύνδεσης της πόλης της Καλαμάτας με το Νοσοκομείο, με την αστική συγκοινωνία. Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια, τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη, διότι έπρεπε να γίνουν συντονισμένες ενέργειες και από πλευράς Δήμου και από πλευράς Περιφέρειας. Αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο, το Περιφερειακό Συμβούλιο, ξεπεράσαμε γραφειοκρατικά εμπόδια και διαδικασίες κι έτσι σήμερα ο κόσμος του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος της Καλαμάτας μπορεί να πάει προς και από το Νοσοκομείο με εισιτήριο 1,10 ευρώ.
Είναι σημαντικό για την πόλη και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, οι οποίες νομίζω ότι θα βελτιωθούν μέσα στην πόλη και, προφανώς, και ο κόσμος, μ' αυτά τα λίγα χρήματα, το 1,10, θα μπορεί να εξυπηρετηθεί καλύτερα.
Στη σκέψη μας είναι ένας σχεδιασμός καλύτερος όσον αφορά στις αστικές συγκοινωνίες στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή και χαίρομαι για το γεγονός ότι έχομε πάρα πολύ καλή συνεργασία με το ΔΣ του Αστικού ΚΤΕΛ, και τους ευχαριστώ γι' αυτό – προφανώς, και του Υπεραστικού.
ΤΟ ΖΗΤΟΥΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ
Είναι κάτι το οποίο ζητούσε ο κόσμος, όπως ζητεί να πάει η αστική συγκοινωνία και σε άλλες περιοχές, συνδέεται όμως αυτό με την επάρκεια των λεωφορείων που έχει το Αστικό ΚΤΕΛ, από το είδος των λεωφορείων – κάποια πρέπει να είναι μικρά, για ορισμένες περιοχές. Θα δούμε εάν υπάρχουν οι προϋποθέσεις και προφανώς πρέπει να είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε και τον αγώνα για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, που κάναμε γι' αυτή τη γραμμή.
ΠΡΟΕΧΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ
Αυτό το οποίο μετράει είναι το δημόσιο συμφέρον και αυτό έγινε πραγματικότητα, διότι όλοι περιμέναμε – και εμείς και η Περιφέρεια και οι εργαζόμενοι και όσοι πάνε στο Νοσοκομείο – να υπηρετηθεί το δημόσιο συμφέρον.
Καλοτάξιδη να είναι η γραμμή!»
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Κατά την άφιξη του λεωφορείου στο Νοσοκομείο, η Διοικητική Διευθύντρια του Ιδρύματος Γεωργία Λιακέα υποδέχθηκε το Δήμαρχο και εξέφρασε ευχαριστίες για τη σύνδεση του νοσηλευτηρίου με την Καλαμάτα μέσω αστικής συγκοινωνίας, κάτι που ζητούσαν επί χρόνια και οι εργαζόμενοι και οι νοσηλευόμενοι και οι επισκέπτες.
DSCN8567 Medium

ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ Ο ΑΝΤΙΚΑΛΑΜΟΣ ΚΑΙ Η ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ
Με την αστική συγκοινωνία θα εξυπηρετείται και η Σπερχογεία και ο Αντικάλαμος, όπως τόνισε ο Δήμαρχος. Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Σπερχογείας Παναγιώτης Περρωτής εξέφρασε ευχαριστίες για το γεγονός και ζήτησε περαιτέρω επέκταση, ώστε να καλυφθούν περιοχές βορειότερα του Νοσοκομείου.
ΠΩΣ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ Η ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ
Υπενθυμίζεται ότι τη σύνδεση με το Νοσοκομείο κάνει το Νο 2, στο οποίο γίνεται μετεπιβίβαση από το Νο 1 και τις υπόλοιπες γραμμές (Νο 4 και γραμμή Λαιΐκων), στη στάση του Αστικού ΚΤΕΛ που βρίσκεται έναντι του Σιδηροδρομικού Σταθμού.
Το εισιτήριο κοστίζει 1,10 ευρώ και είναι ενιαίο, δηλαδή με το ίδιο εισιτήριο μπαίνει κανείς στο Νο 1, μετεπιβιβάζεται στο Νο 2 και φθάνει στο Νοσοκομείο και αντιστρόφως.
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟ Νο 1
Κατά την επιστροφή του Νο 2, υπάρχει ανταπόκριση με το Νο 1, στην πλατεία δυτικά του Δημαρχείου. Δηλαδή, ο επιβάτης του Νο 2 κατεβαίνει στο Δημαρχείο, στην Αρτέμιδος, διασχίζει το πάρκο νότια του Αναψυκτηρίου, και επιβιβάζεται στο Νο 1 στη Νέδοντος, από τη στάση που βρίσκεται έναντι της δυτικής εισόδου του Δημαρχείου.
Το λεωφορείο Νο 2 που εξυπηρετεί το Νοσοκομείο, εξυπηρετεί και το ΤΕΙ, με στάση σ' αυτό κατά τη μετάβαση στο Νοσοκομείο και κατά την επιστροφή.
ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
Στον παρατιθέμενο σύνδεσμο, μπορείτε να δείτε τα δρομολόγια του Νο 1 και του Νο 2 με κατεύθυνση προς Νοσοκομείο (μετεπιβίβαση στη στάση έναντι του Σιδηροδρομικού Σταθμού για τους επιβάτες του Νο 1), τα δρομολόγια από Νοσοκομείο με το Νο 2 (με ανταπόκριση στο Δημαρχείο με το Νο 1) και τις ώρες διέλευσης από το ΤΕΙ στα δρομολόγια με κατεύθυνση προς Καλαμάτα.
Υπενθυμίζεται ότι η επέκταση της αστικής συγκοινωνίας προς Νοσοκομείο, κατέστη δυνατή μετά από αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας και του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για την επέκταση της αστικής περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages