Κρίνονται όλα για ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Κρίνονται όλα για ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση

Κρίνονται όλα για ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση

Share This
Σε τέστ αντοχής για την κυβέρνηση, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα μετατρέπεται η σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή για τα μνημονιακά μέτρα – φωτιά. Με τη συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Πρωθυπουργός διαμήνυσε ότι δεν
 δραπετεύει, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ωστόσο στο Μαξίμου όλα τα σενάρια έχουν μελετηθεί και απλά... περιμένουν τα “νούμερα” και τα “κουκιά” της ψηφοφορίας.
Γίνεται τις τελευταίες ώρες ένας αγώνας ώστε οι απώλειες να περιοριστούν ως τις 30. Αν ο αριθμός περιοριστεί μέχρι τις 40 απώλειες τότε, σύμφωνα με το Μαξίμου, είναι διαχειρίσιμος. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μπορεί να συνεχίσει, να παραμείνει δηλαδή στην κυβέρνηση ως έχει, παρά τις βαριές απώλειες και ο Πρωθυπουργός να κάνει ένα μεγάλο ξεκαθάρισμα με έναν ευρύτατο ανασχηματισμό.
Σε διαφορετική περίπτωση και με δεδομένη τη φράση του Πρωθυπουργού “εγώ δεν θα γίνω Παπαδήμος” όλα δείχνουν ότι πάμε σε υπηρεσιακή κυβέρνηση. Ο Πρωθυπουργός διαμηνύει ότι δεν είναι διατεθειμένος να συμπράξει σε ένα νέο κυβερνητικό σχήμα με άλλο κόμμα. Έτσι μπαίνει μια προοπτική εκλογών ως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Στο “καλό” σενάριο για την κυβέρνηση, στην περίπτωση του ανασχηματισμού δηλαδή η... Πέμπτη δεν θα βρει στην κυβέρνηση τους:
Π. Λαφαζάνη
Δ. Στρατούλη
Κ. Ησυχο
Ν. Βαλαβάνη

Σε άλλο υπουργείο ή σε άλλη θέση θα βρεθούν οι:
Π. Σκουρλέτης
Θ. Δρίτσας
Γ. Κατρούγκαλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages