Στο ΔΣ Καλαμάτας για το έργο «Βελτίωση της τοπικής οδού Άνω – Κάτω Βέργας» - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

Στο ΔΣ Καλαμάτας για το έργο «Βελτίωση της τοπικής οδού Άνω – Κάτω Βέργας»

Στο ΔΣ Καλαμάτας για το έργο «Βελτίωση της τοπικής οδού Άνω – Κάτω Βέργας»

Share This
Μάκαρης: «Προχειρότητα της δημοτικής αρχής και έλλειψη σωστού προγραμματισμού»
dimarxioΚατεπείγουσες συνεδριάσεις διεξήχθησαν σήμερα καταρχήν του Δημοτικού Συμβουλίου και ακολούθως της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την αποδοχή της απόφασης προέγκρισης δημοπράτησης και τον καθορισμό του τρόπου δημοπράτησης για την πράξη «Βελτίωση τοπικής οδού Άνω – Κάτω Βέργας» Δήμου Καλαμάτας.
Η Πράξη «Βελτίωση τοπικής οδού Άνω – Κάτω Βέργας», προϋπολογισμού 612.000 € με το ΦΠΑ, έχει ενταχθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013» – άξονας ΟΠΑΑΧ.
Πρόκειται για σημαντικό έργο επί μήκους δρόμου 2.580 μέτρων, μετά την εκτέλεση του οποίου δε θα χρειάζεται να μεταβεί κανείς στα Σωτηριάνικα για να φθάσει στον οικισμό της Άνω Βέργας. Το φυσικό αντικείμενο περιλαμβάνει τμηματική ισοπέδωση οδοστρώματος, τμηματικό καθαρισμό και διάστρωση περίσσιων υλικών εντός της υπάρχουσας τάφρου, υπόβαση από ΑΑΑ, κατασκευή επί όλου του μήκους του δρόμου επενδεδυμένης τάφρου από σκυρόδεμα, κατασκευή 5 σωληνωτών οχετών Φ 800 σε σημεία όπου είναι αναγκαίο, ασφαλτόστρωση και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας. Το πρώτο χιλιόμετρο του δρόμου από την Κάτω Βέργα μέχρι του σημείου όπου θα ξεκινήσει η ασφαλτόστρωση, θα συντηρηθεί από το Δήμο Καλαμάτας.
Ο κατεπείγων χαρακτήρας της συνεδρίασης συνίστατο κατά την δημοτική αρχή στο γεγονός ότι ως ημερομηνία λήξης προθεσμίας επιλεξιμότητας δαπανών (ολοκλήρωση φυσικού και οικονομικού αντικειμένου) για το συγκεκριμένο έργο έχει ορισθεί η 30/11/2015. Επομένως, όπως τονίστηκε είναι ανάγκη, με δεδομένη την προθεσμία εκτέλεσης του έργου και τις απαιτούμενες διαδικασίες
δημοπράτησης αυτού, να επισπευσθούν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, αλλιώς θα πληρώσει τα χρήματα ο Δήμος Καλαμάτας, διότι το ΟΠΑΑΧ «κλείνει».
Στη συνέχεια, συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή, που ενέκρινε τους όρους δημοπράτησης.
Εν τω μεταξύ σχολιάζοντας την κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης σε ανακοίνωσή του επικρίνει τη δημοτική αρχή για προχειρότητα και έλλειψη σωστού προγραμματισμού.
Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση του κ. Μάκαρη:
«Η δημοτική αρχή Καλαμάτας ακολουθώντας για μια ακόμα φορά την τακτική των αιφνιδιασμών συγκάλεσε κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την αποδοχή απόφασης προέγκρισης συγκεκριμένου έργου, με το οποίο και συμφωνούμε και υπερψηφίσαμε .
Η απόφαση της δημοτικής αρχής να προβεί σε μια τέτοια διαδικασία, που πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για άκρως επείγοντα θέματα, φανερώνει ξεκάθαρα την προχειρότητα της δημοτικής αρχής και την έλλειψη σωστού προγραμματισμού – καθώς το θέμα αυτό θα έπρεπε εγκαίρως να είχε προωθηθεί και συζητηθεί σε τακτική συνεδρίαση- ενώ παράλληλα οδηγεί στην υποβάθμιση της ίδιας της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου και στη μετατροπή του σε γραφειοκρατικό μηχανισμό.
Από την άλλη μεριά σημαντικά θέματα όπως τα επείγοντα οικονομικά προβλήματα που έχουν επίπτωση στη λειτουργία του δήμου και στη ζωή των δημοτών δεν συζητιούνται στο δημοτικό συμβούλιο αλλά γίνονται αντικείμενο κοματικής εκμετάλλευσης μέσω συνεντεύξεων τύπου από τη δημοτική αρχή.
Κλείνοντας πρέπει να τονίσουμε ότι το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να αποκτήσει ουσιαστικό και αποφασιστικό ρόλο στην συζήτηση όλων των θεμάτων που απασχολούν το δήμο και τους δημότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages