Η γη της Μεσσηνίας μπορεί να βγάζει εξαιρετικά αγροτικά προϊόντα, όμως στον εθνικό κατάλογο προϊόντων δεν έχει ενταχθεί ακόμη ούτε μία παραδοσιακή ποικιλία!
Το ΤΕΙ Πελοποννήσου έχει ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια, ώστε η πρώτη ποικιλία που θα ενταχθεί, να είναι η παραδοσιακή χοντροκατσαρή τομάτα της Μεταμόρφωσης Μεσσηνίας.
Μία τομάτα που παραμένει «ανόθευτη » και φυσικά χωρίς καμία γενετική μετάλλαξη σε εργαστήρια και η οποία εξ όσων γνωρίζουμε καλλιεργείται ανελλιπώς τα τελευταία 150 χρόνια στην περιοχή της Μεταμόρφωσης που διαθέτει το ιδιαίτερο μικροκλίμα (υψηλή υγρασία και ρεματιές) που χρειάζεται για να αναπτυχθεί
Το μειονέκτημα της συγκεκριμένης ποικιλίας για τους καταναλωτές είναι η ταχεία ωρίμανση της μετά την συγκομιδή ,μειονέκτημα που μετατρέπεται σε πλεονέκτημα γιατί όταν θα την προμηθευτείς είναι πάντα φρέσκια και έτοιμη για άμεση κατανάλωση
Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της χοντροκατσαρής είναι το μέγεθος και η μοναδική της γεύση
Χαρακτηριστικά μας έχουν αναφέρει παραγωγοί ότι έχει ζυγισθεί μία τομάτα το βάρος της οποίας έφθασε τα 1.950 γραμμάρια
Την συγκεκριμένη ποικιλία μπορείτε να την βρείτε στην Κεντρική αγορά Καλαμάτας στην θέση 8 των παραγωγών δίπλα από τα ψαράδικα καθώς και στις λαικές αγορές σε Γαργαλιάνους και Χώρα όπως και στον τόπο παραγωγή της στην Μεταμόρφωση του δήμου Πύλου –Νέστορος από τους ίδιους τους παραγωγούς


Tags
# Ελλάδα
# Καλαμάτα
# greece
# kalamata
# news
Share This
About OMAΔΑ UNWIRED
ΤΟ KALAMATA NEWS ΚΟΝΤΆ ΣΑΣ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ.
Newer Article
Ληστεία σε μίνι μάρκετ στην Εύα Μεσσηνίας
Older Article
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Ρομά «ρήμαξε» καφενείο στο Πήδημα – Στα πράσα και 24χρονος κλέφτης μαναβικών
OMAΔΑ UNWIREDMay 04, 2025Αρχαία Υπαπαντής: Κατάχωση δηλαδή...καταχώνιασμα αποφάσισε το Κ.Α.Σ.για την διέλευση δοού-Τμήμα των αρχαίων της πλατείας θα αναδειχθεί
OMAΔΑ UNWIREDMar 05, 2025Η Καλαμάτα τίμησε με κατάνυξη την Πολιούχο της, Παναγία Υπαπαντή παρουσία 10 Μητροπολιτών
OMAΔΑ UNWIREDFeb 02, 2025
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου